2019-07-04

Ferencvárosnak komoly a múltja tehetséggondozásban

Tehetségbarát Önkormányzat díjat vehetett át Ferencváros az Új Nemzedék Központtól a kerületben zajló kiemelkedő tehetséggondozási munkáért. Az elismeréssel járó 1,5 millió forintot Bácskai János adta át Nyerusay Viktóriának, a Mester Galéria és Közösségi Tér vezetőjének július 3-án. A rendezvényen Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár is beszédet mondott.

Ferencvárosnak komoly a múltja tehetséggondozásban

A régmúlt, a közelmúlt és a jelen ferencvárosi tehetségeit is megidézték a Mester Galériaban tartott ünnepségen: a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert és az olimpiai bajnok Magyar Zoltán gondolatai mellett Csáki András Junior Prima díjas gitárművész játékát is hallhatták a megjelentek. Mindhármukban közös, hogy ferencvárosi iskolából indultak, tálentumukat pedig kiemelkedő tudományos, sport- és művészeti teljesítményre tudták váltani.

„A tehetségen kívül kell egy olyan társadalom is, amelyik ezt méltányolni tudja” – kezdte köszöntőjét Szent-Györgyi szavaival Bácskai János. – A kormány és az önkormányzat támogatja a tehetségek megtalálását, felismerését, gondozását, komoly tehetséggondozó munka folyik a kerület sok általános és középiskolájában, tehetségpont működik többek közt az Ádám Jenő Zeneiskolában, a Molnár Ferenc és a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskolában – közölte a polgármester, majd köszönetet mondott az oktatási intézmények vezetőinek és pedagógusainak. Hozzátette: a „deák” Közalapítvány két évtizede segíti a kerületi nehéz sorsú tanulókat, a Mester Galériát pedig egyedülálló helynek nevezte, amely az év 365 napján a diákoké, ahol otthon érezhetik magukat, ahol csak ők állítanak ki, és ahol számtalan egyéb program is várja őket.

Illés Boglárka tehetséges nemzetnek nevezte a magyarokat, amit a sport és tudomány területén elért eredmények bizonyítanak. – A magyar fiatalok ma is világraszóló sikereket érnek el, az pedig, hogy kibontakoztathassák képességeiket, hogy értéket teremthessenek a társadalom számára, ma nemzetstratégiai célkitűzés – jelentette ki a helyettes államtitkár, aki azt is elmondta, Ferencváros komoly múlttal rendelkezik a tehetséggondozásban.

Az esemény végén Bácskai János átadta a Tehetségbarát Önkormányzat díjjal járó emléklapot és pénzjutalmat Nyerusay Viktóriának, a Mester Galéria szakmai vezetőjének.

 

Forrás: http://www.ferencvaros.hu/index0.php?name=hir_190703_Tehetseg

További híreink
Novák Katalin: Elindult a világon egyedülálló Nemzeti Tehetség Program idei 1%-os SZJA-kampánya Polgár Judit védnökségével
2021-04-27

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Facebook-oldalán, online sajtótájékoztató keretében jelentette be a Nemzeti Tehetség Program idei kampányának indulását. A „99% tehetség – 1% adó” szlogen arra hívja fel a figyelmet, hogy idén is várják az 1 százalékos személyi jövedelemadó felajánlásokat a Nemzeti Tehetség Program javára, mellyel a tehetséges magyar fiatalok támogatásához járulhatnak hozzá az adózók.

Részletek
99% tehetség – 1% adó
2021-03-31

Támogassa adója második 1%-ával a tehetséges magyar fiatalokat! Idén is várja az 1%-os személyijövedelemadó-felajánlásokat a Nemzeti Tehetség Program a 1823-as technikai számon.

Részletek
Tehetség és lehetőség
2021-03-24

A Vendég a háznál február 23-i adás tartalmából. A szülőként hajlamosak vagyunk már magzatkorú a gyermekünkről is megállapítani, hogy erős lesz, nagy focista lesz, okos lesz. Azután a születés pillanatától keressük benne a lehetőséget, a képességet.

Részletek