2019-07-04

Ferencvárosnak komoly a múltja tehetséggondozásban

Tehetségbarát Önkormányzat díjat vehetett át Ferencváros az Új Nemzedék Központtól a kerületben zajló kiemelkedő tehetséggondozási munkáért. Az elismeréssel járó 1,5 millió forintot Bácskai János adta át Nyerusay Viktóriának, a Mester Galéria és Közösségi Tér vezetőjének július 3-án. A rendezvényen Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár is beszédet mondott.

Ferencvárosnak komoly a múltja tehetséggondozásban

A régmúlt, a közelmúlt és a jelen ferencvárosi tehetségeit is megidézték a Mester Galériaban tartott ünnepségen: a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert és az olimpiai bajnok Magyar Zoltán gondolatai mellett Csáki András Junior Prima díjas gitárművész játékát is hallhatták a megjelentek. Mindhármukban közös, hogy ferencvárosi iskolából indultak, tálentumukat pedig kiemelkedő tudományos, sport- és művészeti teljesítményre tudták váltani.

„A tehetségen kívül kell egy olyan társadalom is, amelyik ezt méltányolni tudja” – kezdte köszöntőjét Szent-Györgyi szavaival Bácskai János. – A kormány és az önkormányzat támogatja a tehetségek megtalálását, felismerését, gondozását, komoly tehetséggondozó munka folyik a kerület sok általános és középiskolájában, tehetségpont működik többek közt az Ádám Jenő Zeneiskolában, a Molnár Ferenc és a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskolában – közölte a polgármester, majd köszönetet mondott az oktatási intézmények vezetőinek és pedagógusainak. Hozzátette: a „deák” Közalapítvány két évtizede segíti a kerületi nehéz sorsú tanulókat, a Mester Galériát pedig egyedülálló helynek nevezte, amely az év 365 napján a diákoké, ahol otthon érezhetik magukat, ahol csak ők állítanak ki, és ahol számtalan egyéb program is várja őket.

Illés Boglárka tehetséges nemzetnek nevezte a magyarokat, amit a sport és tudomány területén elért eredmények bizonyítanak. – A magyar fiatalok ma is világraszóló sikereket érnek el, az pedig, hogy kibontakoztathassák képességeiket, hogy értéket teremthessenek a társadalom számára, ma nemzetstratégiai célkitűzés – jelentette ki a helyettes államtitkár, aki azt is elmondta, Ferencváros komoly múlttal rendelkezik a tehetséggondozásban.

Az esemény végén Bácskai János átadta a Tehetségbarát Önkormányzat díjjal járó emléklapot és pénzjutalmat Nyerusay Viktóriának, a Mester Galéria szakmai vezetőjének.

 

Forrás: http://www.ferencvaros.hu/index0.php?name=hir_190703_Tehetseg

További híreink
Átadták a Matehetsz Tehetségházat
2020-09-05

Átadták az állami és civil együttműködéssel megvalósuló Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetség (Matehetsz) Tehetségházat, valamint stratégiai megállapodást írt alá az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága és a Matehetsz pénteken Budapesten.

Részletek
A legkiválóbb tehetségsegítőket tüntették ki, átadták a Tehetségbarát Önkormányzat díjakat is
2020-08-24

Összesen 64 díjat adtak át a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli pedagógusok és tehetségsegítő szakemberek számára a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díjátadó gálán. Az ünnepélyes díjátadót Miklósa Erika világhírű énekesnő előadása koronázta. A díjakat az Akvárium Klubban tartott rendezvényen adták át 57 szakembernek, 1 tehetséggondozó szervezetnek, illetve 6 önkormányzatnak.

Részletek
 „Kiváló versenyfelkészítő” díjakat adtak át a Nemzeti Tehetség Központban
2020-07-24

Átadták a „Kiváló versenyfelkészítő” díjakat, mellyel azokat a kiemelkedően eredményes pedagógusokat ismerik el, akik sikeresen támogatták diákjaikat az OKTV-n való szereplésben, illetve egyéb kiemelkedő teljesítmények elérésében. Idén a díjat 40 pedagógus vehette át a Nemzeti Tehetség Központban megrendezett ünnepségen.

Részletek