2019-07-25

Több mint 800 millió forintra pályázhatnak hazai és határon túli köznevelési intézmények

Újabb 848,5 millió forintra pályázhatnak szeptember 6-ig a hazai és határon túli köznevelési intézmények, alapítványok, közalapítványok, nonprofit gazdasági társaságok, egyházi és civil szervezetek a Nemzeti Tehetség Program keretében. Az első körben megjelent felhívásokra minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés.

Több mint 800 millió forintra pályázhatnak hazai és határon túli köznevelési intézmények

A pályázatokkal egyebek között matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló tehetségsegítő, művészeti tehetséggondozó és óvodai tehetség-kibontakoztató programok, valamint a kiemelkedően tehetséges fiatalok példaértékű innovációjának támogatására nyílik lehetőség. Emellett hazai, valamint Kárpát-medencei szervezésű hagyományos és online tanulmányi, továbbá művészeti versenyek is támogatásban részesülhetnek.

A népszerű Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjra 8–35 éves korosztály pályázhat július 31-ig. Az akár 1 millió forintos támogatással a hazai és határon túli, kivételesen tehetséges fiatalok kaphatnak esélyt tehetségük kibontakoztatására. 2019-ben minden eddiginél nagyobb, 3,3 milliárd forint jut a költségvetésben a Nemzeti Tehetség Program pályázataira. A források egy részét a személyi jövedelemadóból származó egyszázalékos felajánlások biztosítják.

 

További híreink
Novák Katalin: Elindult a világon egyedülálló Nemzeti Tehetség Program idei 1%-os SZJA-kampánya Polgár Judit védnökségével
2021-04-27

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Facebook-oldalán, online sajtótájékoztató keretében jelentette be a Nemzeti Tehetség Program idei kampányának indulását. A „99% tehetség – 1% adó” szlogen arra hívja fel a figyelmet, hogy idén is várják az 1 százalékos személyi jövedelemadó felajánlásokat a Nemzeti Tehetség Program javára, mellyel a tehetséges magyar fiatalok támogatásához járulhatnak hozzá az adózók.

Részletek
99% tehetség – 1% adó
2021-03-31

Támogassa adója második 1%-ával a tehetséges magyar fiatalokat! Idén is várja az 1%-os személyijövedelemadó-felajánlásokat a Nemzeti Tehetség Program a 1823-as technikai számon.

Részletek
Tehetség és lehetőség
2021-03-24

A Vendég a háznál február 23-i adás tartalmából. A szülőként hajlamosak vagyunk már magzatkorú a gyermekünkről is megállapítani, hogy erős lesz, nagy focista lesz, okos lesz. Azután a születés pillanatától keressük benne a lehetőséget, a képességet.

Részletek