2019-12-05

Fiatal tatai tehetségek találkoztak a Piarista Rendházban

Tata Város Önkormányzata a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban rendezte a Tatai Tehetségek Találkozóját december 4-én, a Piarista Rendházban.

Fiatal tatai tehetségek találkoztak a Piarista Rendházban

 

Június 6- án Budapesten, a Hagyományok Házában adták át a Tehetségbarát Önkormányzat 2019 díjakat. Idén hat önkormányzat, köztük Tata Város Önkormányzata is részesült az elismerésben. A Tehetségbarát Önkormányzat díjat olyan önkormányzatok kaphatják meg, amelyek segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és a tehetséggondozó szervezetekkel is példamutató együttműködést folytatnak. Tata köznevelési, közoktatási, illetve közművelődési megállapodások útján is támogatja a tehetséggondozással foglalkozó intézményei, szervezetei működését.  Az ősszel megnyílt  könnyűzenei tehetséggondozó és képző központ pedig egy újabb kiemelkedő helyszínévé vált a tatai és térségi fiatalok képzésének, tehetségük kibontakoztatásának. A Tehetségbarát Önkormányzat pályázatban vállaltaknak megfelelően városunk a helyi diákönkormányzattal együttműködve szervezte meg a Tatai Tehetségek Találkozóját.

A rendezvényt dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg, aki a helyszínen elmondta: - Nagyon fontos, hogy a tehetségeket ne csupán kormányzati szinten, a családok erősítésén keresztül támogassák, hanem a települések is segítsék helyben azokat az intézményeket és programokat, melyek erősítik a fiatalokról való gondoskodást. Ahhoz, hogy egy város elnyerje a Tehetségbarát Önkormányzat címet, szükség van arra, hogy a múltból is fel tudjon mutatni jó gyakorlatokat és példákat, valamint a jövőre vonatkozóan vállalásokat fogalmazzon meg. A Tatai Tehetségek Találkozója egy nagyon jó példa, ráadásul az ilyen és ehhez hasonló rendezvények elősegítik a szülőföldön való boldogulást is, hiszen ha a fiatalok helyben megtalálják a számukra megfelelő lehetőségeket, akkor itthon fogják a tehetségüket kibontakoztatni - nyilatkozta dr. Illés Boglárka.

A találkozót Michl József polgármester nyitotta meg, aki köszönetet mondott az együttműködésért Tata Város Diákönkormányzatának, a rendezvény  szervezőinek, a tanároknak és a szülőknek, akik mind nagy szerepet játszanak abban, hogy Tata elnyerte a Tehetségbarát Önkormányzat címet. A városvezető kiemelte: - A Tatai Tehetségek Találkozója folytatódni fog, és a tervek szerint minden évben megrendezik majd, hogy lehetőséget nyújtsanak az itt élő  fiataloknak a bemutatkozásra és egymás megismerésére. Michl József kiemelte: - Tatán több, mint ezer gyermek tanul valamilyen művészetet és több, mint négyezer igazolt sportolónk van, ez pedig egy kisvárosban óriási szám és óriási kincs is egyben. Ennek a kincsnek, ennek az értéknek az ünnepe a tehetségek találkozója, ezért szeretnénk minden évben megrendezni - fogalmazott a polgármester.

Az esemény programjában tatai tehetségek mutatkoztak be a közönségnek. A helyszínen fellépett a JMP zenekar a Fazekas Iskolából, Gajó Benedek a Menner Bernát Alapfokú Művészeti Iskola 12 éves gordonka szakos tanulója, Rossz Koppány a Vaszary János Általános Iskola 8. osztályos tanulója, az Eötvös József Gimnázium és Kollégium énekkara, a Kőkúti Általános Iskola Matematika Tudásközpontjának képviselői, a Vaszary Iskola művészeti csoportja, a Kőkúti Általános Iskola Fazekas Utcai Tagintézményének Kodály Kórusa, a Tatai Református Gimnázium 10. a osztályos tanulója Illés Levente, a Pötörke Népművészeti Egyesület valamint a Talentum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákja, Adamik Csenge Virág. A találkozón közreműködött Jenei Márta.

 

Forrás: https://tata.hu/19758/fiatal_tatai_tehetsegek_talalkoztak_a_piarista_rendhazban

További híreink
Átadták a Matehetsz Tehetségházat
2020-09-05

Átadták az állami és civil együttműködéssel megvalósuló Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetség (Matehetsz) Tehetségházat, valamint stratégiai megállapodást írt alá az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága és a Matehetsz pénteken Budapesten.

Részletek
A legkiválóbb tehetségsegítőket tüntették ki, átadták a Tehetségbarát Önkormányzat díjakat is
2020-08-24

Összesen 64 díjat adtak át a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli pedagógusok és tehetségsegítő szakemberek számára a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díjátadó gálán. Az ünnepélyes díjátadót Miklósa Erika világhírű énekesnő előadása koronázta. A díjakat az Akvárium Klubban tartott rendezvényen adták át 57 szakembernek, 1 tehetséggondozó szervezetnek, illetve 6 önkormányzatnak.

Részletek
 „Kiváló versenyfelkészítő” díjakat adtak át a Nemzeti Tehetség Központban
2020-07-24

Átadták a „Kiváló versenyfelkészítő” díjakat, mellyel azokat a kiemelkedően eredményes pedagógusokat ismerik el, akik sikeresen támogatták diákjaikat az OKTV-n való szereplésben, illetve egyéb kiemelkedő teljesítmények elérésében. Idén a díjat 40 pedagógus vehette át a Nemzeti Tehetség Központban megrendezett ünnepségen.

Részletek