2020-04-24

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közleménye a támogatott tevékenység megvalósulási, beszámolási és hiánypótlási határidőkkel kapcsolatban

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közleménye a támogatott tevékenység megvalósulási, beszámolási és hiánypótlási határidőkkel kapcsolatban

Hivatkozva a 85/2020. (IV. 5.) Korm. rendelet 18. §-ában foglaltakra az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő az alábbiakról tájékoztatja a tisztelt Pályázókat és Kedvezményezetteket:

A veszélyhelyzet megszűnésének napjáig a központi költségvetés terhére nyújtott költségvetési támogatásból megvalósuló, a veszélyhelyzet kihirdetése napján megvalósítási határidőben lévő programokkal, projektekkel összefüggő támogatási jogviszonyokban meghatározott támogatott tevékenység megvalósulási, beszámolási és hiánypótlási határidők és egyéb kapcsolódó kedvezményezetti kötelezettségek időtartama a veszélyhelyzet időtartamával megegyező mértékben meghosszabbodik.

Ez a lehetőség a veszélyhelyzet kihirdetése napját megelőzően vagy a veszélyhelyzet ideje alatt megkötött támogatói okiratokra/szerződésekre is vonatkozik, amelyek esetében a programok még megvalósítási határidőben vannak.

Figyelem! Jelen állásfoglalás:
•    nem érinti a veszélyhelyzet kihirdetése napját megelőzően lejárt határidejű megvalósulási, beszámolási és hiánypótlási határidőket és egyéb kapcsolódó, a kedvezményezettet érintő kötelezettségek határidejét, időpontját, vagy időtartamát, valamint
a veszélyhelyzet kihirdetése napját megelőzően lejárt határidejű kötelezettségek nem teljesítésével összefüggő jogkövetkezmények alól nem mentesít.

 

forrás: http://www.emet.gov.hu/hirek/kozlemeny2/

Ügyfélszolgálat:  http://www.emet.gov.hu/hatter_1/nemzeti_tehetseg_program1/

További híreink
Felhívás a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum civil tagjainak választására
2021-11-24

A Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Minisztere megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő ezúton teszi közzé a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum nem kormányzati szervezeteket képviselő tagjainak megválasztásához szükséges dokumentumokat. Benyújtási határidő: 2021. december 8.

Részletek
Rácz Zsófia a Hír Tv Radar című műsorában a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramról
2021-11-17

A kiemelkedően tehetséges gyermekek gyakran képességeikhez mérten külföldi egyetemeken szeretnék folytatni tanulmányaikat, ám ennek anyagi vonzata is jelentős így sokan nem engedhetik meg maguknak. Ebben segít a Stipendium Peregrinum ösztöndíj program, ami lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy képességeik és tudásuk alapján a világ legrangosabb egyetemeire felvételizzenek. A diploma megszerzését követően tudásukat Magyarországon kamatoztatják majd.

Részletek
Zalaegerszegen jó tehetséges fiatalnak lenni!
2021-11-15

A Nemzeti Tehetség Program tematikus hónapjában bemutatkozik Zalaegerszeg, mint Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal elismert település. A második alkalommal indított kampányban zalaegerszegi fiatal tehetségek közreműködésével készült film hangsúlyozza a helyi tehetségtámogatás fontosságát.

Részletek