2020-06-15

Fél napod van még, hogy jelentkezz a Stipendium Peregrinum ösztöndíj B komponensére!

Most ne engedj a halogatásnak... ezt üzeni neked Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár is!

Fél napod van még, hogy jelentkezz a Stipendium Peregrinum ösztöndíj B komponensére!

További híreink
Beszámoló a Minősített Tehetséggondozó Műhelyek 2018/2019-es tanévre vonatkozó monitoring eljárásáról
2020-10-09

A 2018/2019-es tanévben a Nemzeti Tehetség Központ (továbbiakban: NTK) hat, köznevelés területén kimagasló szakmai gyakorlattal rendelkező szakembert kért fel a 39 Minősített Tehetséggondozó Műhely (továbbiakban: MTM) monitoring vizsgálatára, melynek során a tehetséggondozással kapcsolatos vállalt szakmai feladatok teljesítését vizsgálták meg. A 39 intézményből 31 a konvergencia régiókban, 8 intézmény pedig a közép-magyarországi régióban helyezkedik el.

Részletek
Tehetségek Magyarországa - Szabó Boglárka
2020-10-09

Szabó Boglárka a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium 18 éves tanulója. Azt mondja magáról, általános iskolásként sose volt igazából jó, sem kémiából, sem biológiából, ezért kihívást érzett a tantárgyak mélyebb elsajátítására. Ez annyira jól sikerült neki, hogy 18 éves kora előtt megnyerte a Malajziában megrendezett Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciáját, onkológiai és gyógyszer-kémia kutatásban.

Részletek
Tehetségek Magyarországa - Dobos Dominik
2020-10-02

Egy újabb tehetséges fiatal, akiről sokat fogunk még hallani: Dobos Dominik az ELTE Bolyai János Gyakorlógimnázium tanulója, aki a Nemzeti Tehetség Program keretében jutott ki a 34. kínai Ifjúsági tudományos és technológiai innovációs versenyre, ahol társával ezüstérmet és különdíjat szerzett.

Részletek