2020-12-03

Továbbra is népszerű a fiatalok körében a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram

A Program célja, hogy támogassa a 17-23 éves, kiemelkedően tehetséges hazai és határon túli magyar fiatalok részvételét a legrangosabb külföldi felsőoktatási intézmények felvételi eljárásában a 2021/2022-es tanévre. A pályázati lehetőség továbbra is elérhető, a jelentkezéseket 2021. április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig várjuk.

Továbbra is népszerű a fiatalok körében a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram

November 3-án második alkalommal hirdette meg a Nemzeti Tehetség Központ a Stipendium Peregrinum ösztöndíj pályázatát, amely a családokért felelős miniszter támogatásával, fiatalok külföldi felvételi költségeik finanszírozását segítheti. A pályázaton hétszázezer forintig igényelhető vissza nem térítendő támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, nemzetközi nyelvvizsga díjára, utazási költségre. 

A pályázat benyújtásának határideje első körben november 17-én járt le. Az első benyújtási határidőig összesen 21 pályázat érkezett, melyek kiértékelése után 17 pályázatot talált szakmailag támogatandónak a Bírálóbizottság.

 

Folyamatos pályázásra van lehetőség, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy egészen 2021. április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig lehet az ösztöndíjra jelentkezni.

„Várjuk a további pályázatokat! Szeretnénk, ha minél többen értesülnének az ösztöndíj lehetőségéről. Habár aktuálisan online oktatás van a közép- és felsőoktatási intézményekben, az ösztöndíj segítséget és egyben lehetőséget ad azon fiataloknak, akik a legrangosabb külföldi egyetemeken szeretnének tanulni, és a céljuk, hogy a megszerzett tudást később Magyarországon hasznosítsák.” – nyilatkozta Würtz Csilla, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője.

Az ösztöndíjprogram részleteiről a Nemzeti Tehetség Központ oldalán találhatnak bővebb információkat: https://nemzetitehetsegkozpont.hu/stipendium-peregrinum/

További híreink
Felhívás a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum civil tagjainak választására
2021-11-24

A Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Minisztere megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő ezúton teszi közzé a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum nem kormányzati szervezeteket képviselő tagjainak megválasztásához szükséges dokumentumokat. Benyújtási határidő: 2021. december 8.

Részletek
Rácz Zsófia a Hír Tv Radar című műsorában a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramról
2021-11-17

A kiemelkedően tehetséges gyermekek gyakran képességeikhez mérten külföldi egyetemeken szeretnék folytatni tanulmányaikat, ám ennek anyagi vonzata is jelentős így sokan nem engedhetik meg maguknak. Ebben segít a Stipendium Peregrinum ösztöndíj program, ami lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy képességeik és tudásuk alapján a világ legrangosabb egyetemeire felvételizzenek. A diploma megszerzését követően tudásukat Magyarországon kamatoztatják majd.

Részletek
Zalaegerszegen jó tehetséges fiatalnak lenni!
2021-11-15

A Nemzeti Tehetség Program tematikus hónapjában bemutatkozik Zalaegerszeg, mint Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal elismert település. A második alkalommal indított kampányban zalaegerszegi fiatal tehetségek közreműködésével készült film hangsúlyozza a helyi tehetségtámogatás fontosságát.

Részletek