2020-12-03

Továbbra is népszerű a fiatalok körében a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram

A Program célja, hogy támogassa a 17-23 éves, kiemelkedően tehetséges hazai és határon túli magyar fiatalok részvételét a legrangosabb külföldi felsőoktatási intézmények felvételi eljárásában a 2021/2022-es tanévre. A pályázati lehetőség továbbra is elérhető, a jelentkezéseket 2021. április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig várjuk.

Továbbra is népszerű a fiatalok körében a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram

November 3-án második alkalommal hirdette meg a Nemzeti Tehetség Központ a Stipendium Peregrinum ösztöndíj pályázatát, amely a családokért felelős miniszter támogatásával, fiatalok külföldi felvételi költségeik finanszírozását segítheti. A pályázaton hétszázezer forintig igényelhető vissza nem térítendő támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, nemzetközi nyelvvizsga díjára, utazási költségre. 

A pályázat benyújtásának határideje első körben november 17-én járt le. Az első benyújtási határidőig összesen 21 pályázat érkezett, melyek kiértékelése után 17 pályázatot talált szakmailag támogatandónak a Bírálóbizottság.

 

Folyamatos pályázásra van lehetőség, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy egészen 2021. április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig lehet az ösztöndíjra jelentkezni.

„Várjuk a további pályázatokat! Szeretnénk, ha minél többen értesülnének az ösztöndíj lehetőségéről. Habár aktuálisan online oktatás van a közép- és felsőoktatási intézményekben, az ösztöndíj segítséget és egyben lehetőséget ad azon fiataloknak, akik a legrangosabb külföldi egyetemeken szeretnének tanulni, és a céljuk, hogy a megszerzett tudást később Magyarországon hasznosítsák.” – nyilatkozta Würtz Csilla, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője.

Az ösztöndíjprogram részleteiről a Nemzeti Tehetség Központ oldalán találhatnak bővebb információkat: https://nemzetitehetsegkozpont.hu/stipendium-peregrinum/

További híreink
Online formában szervezték meg a TALENTn Tehetségfórumot
2021-01-15

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósult TALENTn Tehetségfórum olyan kezdeményezés, amelyen a tehetségek találkozásával gondolataik, lehetőségeik - reményeink szerint - nem egyszerűen összeadódnak, hanem megsokszorozódnak, hatványokra emelkednek. Ezt fejezi ki a rendezvény elnevezése.

Részletek
Karácsonyi beszélgetés Novák Katalinnal
2020-12-22

Kedves Miniszter Asszony! A honlapján ezt a jelmondatát olvashatjuk: „Legfontosabb értéknek azt tartom, hogy hittel és meggyőződéssel éljük az életünket és így végezzük a munkánkat is”. Hogyan jelent meg mindez 2020-ban, ebben a rendkívüli évben, az Ön mindennapjaiban? A hit, a meggyőződés nem elvont fogalmak, szerencsés esetben áthatják a döntéseinket. Az idei megpróbáltatások ellenére is sikerült megtalálni azt, hogyan tudunk másoknak segíteni. Ez adott nekem erőt eddig és ez fog a jövőben is.

Részletek
Eszközátadások a Minősített Tehetséggondozó Műhelyek részére
2020-12-20

A Tehetségek Magyarországa EFOP 3.2.1 projekt keretében összesen 31 intézményben 328 új tehetséggondozáshoz és -fejlesztéshez használható eszközt használhatnak ezentúl a tanulók.

Részletek