2020-12-20

Eszközátadások a Minősített Tehetséggondozó Műhelyek részére

A Tehetségek Magyarországa EFOP 3.2.1 projekt keretében összesen 31 intézményben 328 új tehetséggondozáshoz és -fejlesztéshez használható eszközt használhatnak ezentúl a tanulók.

Eszközátadások a Minősített Tehetséggondozó Műhelyek részére

"Az, hogy valaki tehetséges, az azt jelenti, hogy kapott egy olyan ajándékot, amivel csak Ő rendelkezik és senki más, ám önmagában ez még nem elég, mert minden tehetségnek szüksége van egy olyan mentorra, pedagógusra, aki végig tudja őt kísérni azon az úton, karrieren, amit be fog járni." - Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár

További híreink
Online formában szervezték meg a TALENTn Tehetségfórumot
2021-01-15

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósult TALENTn Tehetségfórum olyan kezdeményezés, amelyen a tehetségek találkozásával gondolataik, lehetőségeik - reményeink szerint - nem egyszerűen összeadódnak, hanem megsokszorozódnak, hatványokra emelkednek. Ezt fejezi ki a rendezvény elnevezése.

Részletek
Karácsonyi beszélgetés Novák Katalinnal
2020-12-22

Kedves Miniszter Asszony! A honlapján ezt a jelmondatát olvashatjuk: „Legfontosabb értéknek azt tartom, hogy hittel és meggyőződéssel éljük az életünket és így végezzük a munkánkat is”. Hogyan jelent meg mindez 2020-ban, ebben a rendkívüli évben, az Ön mindennapjaiban? A hit, a meggyőződés nem elvont fogalmak, szerencsés esetben áthatják a döntéseinket. Az idei megpróbáltatások ellenére is sikerült megtalálni azt, hogyan tudunk másoknak segíteni. Ez adott nekem erőt eddig és ez fog a jövőben is.

Részletek
Emelkedő pályán a hazai tehetséggondozás
2020-12-07

Az elmúlt öt évben tovább nőtt a Nemzeti Tehetség Program (NTP), a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) és a Tehetségpontok ismertsége – derül ki abból a közvélemény-kutatásból, amely 2015 után ismét megvizsgálta, hogyan gondolkodnak a magyarok a tehetségről. A válaszokból látható, hogy továbbra is megtérülő befektetés a tehetségek támogatása: a válaszadók több mint 70%-a úgy véli, hogy a tehetséges emberek növelik Magyarország hírnevét, több mint 60%-uk szerint pedig ők az ország sikerének motorjai.

Részletek