2021-02-24

A Tehetséggondozó Műhelyek 64 tanulója nyert ösztöndíjat

Nyolc Minősített Tehetséggondozó Műhely 64 kiemelten tehetséges tanulója nyert ösztöndíj-támogatást a Nemzeti Tehetség Központ projektjében.

A Tehetséggondozó Műhelyek 64 tanulója nyert ösztöndíjat

50-150 ezer forint közötti ösztöndíj

A Közép-Magyarország régióban lévő nyolc MTM-intézménynek – közöttük budapesti, váci, szentendrei, ceglédi és gödöllői iskoláknak – összesen 4.800.000 Ft állt rendelkezésére a fiatalok támogatására. A 2020/2021-es tanévre szóló pályázaton 64 tehetséges fiatal nyert ösztöndíjat, amely az iskolai tehetséggondozó munka kiegészítéséhez nyújt támogatást a nyerteseknek.

Az ösztöndíj 50 ezer és 150 ezer forint közötti összeget jelent, amit a diákok tandíj finanszírozására vagy akár tárgyi eszközök, tan- és szakkönyvek vásárlására is fordíthatnak.

A Nemzeti Tehetség Központ szolgáltatásaival eddig több tízezer fiatal tehetség találkozott, számos képzés, program valósult meg a segítségével mind a tehetségek, mind az őket támogató szakemberek részére.

forrás: https://www.csalad.hu/tamogatasok/a-tehetseggondozo-muhelyek-64-tanuloja-nyert-osztondijat

 

(illusztráció: pixabay)

További híreink
Ismét lehet pályázni a pedagógusok és önkormányzatok elismerését jelképező „BONIS BONA – A NEMZET TEHETSÉGEIÉRT” és „TEHETSÉGBARÁT ÖNKORMÁNYZAT” díjakra
2023-02-09

A Nemzeti Tehetség Program keretében idén is elismerik a pedagógusok munkáját. A díjakra három kategóriában lehet ajánlást tenni: egyrészt a tehetséggondozás területén kiemelkedő munkát végző szakemberekre, valamint két kategóriában az önkormányzatok erkölcsi és anyagi elismerésére.

Részletek
Újabb húsz vállalkozás elindítását támogatja a Start-program
2023-02-03

Újabb húsz fiatal innovatív vállalkozásának megvalósítását támogatja a Nemzeti Tehetség Központ és a Design Terminál Start-programja – jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten.

Részletek
Farsangi Bajnokság az Okos Dobozon
2023-02-01

2023. február 1. és február 22. között az Okos Doboz a második félév első online Bajnokságát szervezi meg, melyen a határon belül és kívül élő magyar diákok versenyezhetnek, mérhetik össze tudásukat matematika feladatok, illetve gondolkodási képességet mérő és fejlesztő játékok megoldásával. A három hétig tartó Bajnokság a www.okosdoboz.hu oldalon érhető el, melyhez a verseny ideje alatt folyamatosan lehet csatlakozni. A Bajnokság a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

Részletek