2021-02-24

A Tehetséggondozó Műhelyek 64 tanulója nyert ösztöndíjat

Nyolc Minősített Tehetséggondozó Műhely 64 kiemelten tehetséges tanulója nyert ösztöndíj-támogatást a Nemzeti Tehetség Központ projektjében.

A Tehetséggondozó Műhelyek 64 tanulója nyert ösztöndíjat

50-150 ezer forint közötti ösztöndíj

A Közép-Magyarország régióban lévő nyolc MTM-intézménynek – közöttük budapesti, váci, szentendrei, ceglédi és gödöllői iskoláknak – összesen 4.800.000 Ft állt rendelkezésére a fiatalok támogatására. A 2020/2021-es tanévre szóló pályázaton 64 tehetséges fiatal nyert ösztöndíjat, amely az iskolai tehetséggondozó munka kiegészítéséhez nyújt támogatást a nyerteseknek.

Az ösztöndíj 50 ezer és 150 ezer forint közötti összeget jelent, amit a diákok tandíj finanszírozására vagy akár tárgyi eszközök, tan- és szakkönyvek vásárlására is fordíthatnak.

A Nemzeti Tehetség Központ szolgáltatásaival eddig több tízezer fiatal tehetség találkozott, számos képzés, program valósult meg a segítségével mind a tehetségek, mind az őket támogató szakemberek részére.

forrás: https://www.csalad.hu/tamogatasok/a-tehetseggondozo-muhelyek-64-tanuloja-nyert-osztondijat

 

(illusztráció: pixabay)

További híreink
Felhívás a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum civil tagjainak választására
2021-11-24

A Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Minisztere megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő ezúton teszi közzé a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum nem kormányzati szervezeteket képviselő tagjainak megválasztásához szükséges dokumentumokat. Benyújtási határidő: 2021. december 8.

Részletek
Rácz Zsófia a Hír Tv Radar című műsorában a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramról
2021-11-17

A kiemelkedően tehetséges gyermekek gyakran képességeikhez mérten külföldi egyetemeken szeretnék folytatni tanulmányaikat, ám ennek anyagi vonzata is jelentős így sokan nem engedhetik meg maguknak. Ebben segít a Stipendium Peregrinum ösztöndíj program, ami lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy képességeik és tudásuk alapján a világ legrangosabb egyetemeire felvételizzenek. A diploma megszerzését követően tudásukat Magyarországon kamatoztatják majd.

Részletek
Zalaegerszegen jó tehetséges fiatalnak lenni!
2021-11-15

A Nemzeti Tehetség Program tematikus hónapjában bemutatkozik Zalaegerszeg, mint Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal elismert település. A második alkalommal indított kampányban zalaegerszegi fiatal tehetségek közreműködésével készült film hangsúlyozza a helyi tehetségtámogatás fontosságát.

Részletek