2021-11-03

Újra lehet pályázni a népszerű ösztöndíjprogramra!

2021. november 2-tól ismét lehet pályázni a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram azon részére, amely a legrangosabb külföldi felsőoktatási intézmények felvételi eljárásában történő részvételt támogatja. A pályázaton hétszázezer forintig igényelhető vissza nem térítendő támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, nemzetközi nyelvvizsga díjára, utazási költségre. Az ösztöndíjra a 17-23 éves, kiemelkedően tehetséges hazai és határon túli magyar fiatalok jelentkezését várják. Pályázni 2022. április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig lehet.

Újra lehet pályázni a népszerű ösztöndíjprogramra!

A Nemzeti Tehetség Központ Stipendium Peregrinum ösztöndíj pályázata a Miniszterelnökség, Novák Katalin, családokért felelős miniszter támogatásával valósul meg, a Nemzeti Tehetség Program keretében. Az ösztöndíj a fiatalok – elsősorban személyes megjelenés útján való – külföldi felvételi költségeik finanszírozását segítheti a 2022/2023-as tanévre. A priorizált intézmények listája a pályázati kiírás mellékletében megtalálható.

2020-tól a Stipendium Peregrinum ösztöndíj már a nemzetközi nyelvvizsga díjának kifizetésére is igénybe vehető, idén már legfeljebb 75.000 Ft értékben.

A pályázat benyújtásának határideje első körben november 16-án jár le, ezt követően folyamatos pályázásra van lehetőség, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy egészen 2022. április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig lehet az ösztöndíjra jelentkezni.  

Az ösztöndíjprogram részleteiről és a támogatás lehetőségeiről bővebben a Nemzeti Tehetség Központ oldalán található információ: https://ntk.hu/stipendium-peregrinum/

További híreink
Felhívás a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum civil tagjainak választására
2021-11-24

A Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Minisztere megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő ezúton teszi közzé a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum nem kormányzati szervezeteket képviselő tagjainak megválasztásához szükséges dokumentumokat. Benyújtási határidő: 2021. december 8.

Részletek
Rácz Zsófia a Hír Tv Radar című műsorában a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramról
2021-11-17

A kiemelkedően tehetséges gyermekek gyakran képességeikhez mérten külföldi egyetemeken szeretnék folytatni tanulmányaikat, ám ennek anyagi vonzata is jelentős így sokan nem engedhetik meg maguknak. Ebben segít a Stipendium Peregrinum ösztöndíj program, ami lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy képességeik és tudásuk alapján a világ legrangosabb egyetemeire felvételizzenek. A diploma megszerzését követően tudásukat Magyarországon kamatoztatják majd.

Részletek
Zalaegerszegen jó tehetséges fiatalnak lenni!
2021-11-15

A Nemzeti Tehetség Program tematikus hónapjában bemutatkozik Zalaegerszeg, mint Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal elismert település. A második alkalommal indított kampányban zalaegerszegi fiatal tehetségek közreműködésével készült film hangsúlyozza a helyi tehetségtámogatás fontosságát.

Részletek