2021-11-03

Újra lehet pályázni a népszerű ösztöndíjprogramra!

2021. november 2-tól ismét lehet pályázni a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram azon részére, amely a legrangosabb külföldi felsőoktatási intézmények felvételi eljárásában történő részvételt támogatja. A pályázaton hétszázezer forintig igényelhető vissza nem térítendő támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, nemzetközi nyelvvizsga díjára, utazási költségre. Az ösztöndíjra a 17-23 éves, kiemelkedően tehetséges hazai és határon túli magyar fiatalok jelentkezését várják. Pályázni 2022. április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig lehet.

Újra lehet pályázni a népszerű ösztöndíjprogramra!

A Nemzeti Tehetség Központ Stipendium Peregrinum ösztöndíj pályázata a Miniszterelnökség, Novák Katalin, családokért felelős miniszter támogatásával valósul meg, a Nemzeti Tehetség Program keretében. Az ösztöndíj a fiatalok – elsősorban személyes megjelenés útján való – külföldi felvételi költségeik finanszírozását segítheti a 2022/2023-as tanévre. A priorizált intézmények listája a pályázati kiírás mellékletében megtalálható.

2020-tól a Stipendium Peregrinum ösztöndíj már a nemzetközi nyelvvizsga díjának kifizetésére is igénybe vehető, idén már legfeljebb 75.000 Ft értékben.

A pályázat benyújtásának határideje első körben november 16-án jár le, ezt követően folyamatos pályázásra van lehetőség, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy egészen 2022. április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig lehet az ösztöndíjra jelentkezni.  

Az ösztöndíjprogram részleteiről és a támogatás lehetőségeiről bővebben a Nemzeti Tehetség Központ oldalán található információ: https://ntk.hu/stipendium-peregrinum/

További híreink
40 pedagógus kapott „Kiváló versenyfelkészítő” díjat!
2022-06-24

Az immár hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny „Kiváló versenyfelkészítő” díjkiosztó ünnepségén az okleveleket a Nemzeti Tehetség Központ képviseletében dr. Lantos Krisztina ügyvezető, az Oktatási Hivatal részéről Pongrácz László főosztályvezető, valamint a Kulturális és Innovációs Minisztérium részéről Krekuska Róbert osztályvezető adták át.

Részletek
Sikerrel zárult a START Program – Vállalkozásösztönzési projektek kapnak támogatást
2022-06-13

Eldőlt, mely két csapat fordíthatja a vállalkozásfejlesztő START Program további 5.000.000 Ft támogatását vállalkozása beindítására. 19 innovatív ötlet került be a fiatalok induló vállalkozásának létrehozását támogató START ösztöndíjprogramba, melyet a Nemzeti Tehetség Központ a Design Terminal szakmai támogatásával indított. A résztvevők az anyagi támogatás mellett intenzív képzést és mentorálást is kaptak, a 6 képzési alkalomból álló program most ért véget a Demo Day-jel.

Részletek
Önismereti és játékos csoportfoglalkozásokkal telt a tari Kodály Zoltán Általános Iskola tehetségnapja
2022-06-07

A Matehetsz a Nemzeti Tehetség Program támogatásával idén év elején „Komplex tehetséggondozó intézménytámogatási pilot program”-ot indított el. A projekt az utóbbi évek szakmai tapasztalataira építve, valamint a következő projekt tehetségtámogató tevékenységeinek előkészítésében öt általános iskolában valósul meg. 

Részletek