2023-02-01

Farsangi Bajnokság az Okos Dobozon

2023. február 1. és február 22. között az Okos Doboz a második félév első online Bajnokságát szervezi meg, melyen a határon belül és kívül élő magyar diákok versenyezhetnek, mérhetik össze tudásukat matematika feladatok, illetve gondolkodási képességet mérő és fejlesztő játékok megoldásával. A három hétig tartó Bajnokság a www.okosdoboz.hu oldalon érhető el, melyhez a verseny ideje alatt folyamatosan lehet csatlakozni. A Bajnokság a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

Farsangi Bajnokság az Okos Dobozon

A Fergeteges Február – Farsangi Bajnokság a tanév második félévének indításaként kíván olyan tudás és képesség fejlesztő szórakoztató játékot kínálni, mely során a játékos tudás és képesség bővítésen túl a Bajnokság célja fiatal tehetségek azonosítása és fejlesztése melyhez az Okos Doboz grafikus feladatai, kognitív képességeket mérő és fejlesztő játékai a diákok számára élvezetes tartalmakat biztosítanak.

 

A párhuzamosan futó ’Matek” és „Játék” bajnokságon a diákok feladatok megoldásával vívhatnak csatákat, indíthatnak kihívásokat és revansokat értékes nyereményekért. Mindkét bajnokság legjobb helyezettjei, JBL fülhallgatót, JBL hangszórót és Lenovo okos órát nyerhetnek. Ezen felül a legjobb eredményeket elért tanulók között vásárlási utalványokat sorsolunk ki.

 

A Bajnokság részleteiről az oldalon található Játékszabályban lehet részletesen olvasni, illetve a játékosok a bajnokság oldalán találnak további információt a pontozásról.

 

 

A Bajnokság során a diákok feladatokon és játékokon elért eredményei az Okos Doboz adatbázisába, rögzítésre kerülnek, azok statisztikai riportokban elérhetőek, ezzel is támogatva a tehetséggondozást, tehetség azonosítást.

 

Forrás: https://www.okosdoboz.hu/

 

További híreink
Stratégiai cél a tehetségek támogatása
2023-03-06

A kormány egyik fő stratégiai célja a tehetségek támogatása, a 14 éve létrejött Nemzeti Tehetség Program révén évente 300-350 ezer fiatalt segítenek, eddig összesen 19 ezer pályázatot díjaztak közel 33 milliárd forint értékben – mondta el Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára vasárnap az M1 Ma este című műsorában.

Részletek
Boros Misivel indult útjára a Nemzeti Tehetség Program idei kampánya
2023-03-02

„99 % tehetség, 1 % adó” szlogennel és a fiatal zongorista tehetség, Boros Misi védnökségével indult útjára a Nemzeti Tehetség Program (NTP) idei kampánya. Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón bejelentette: idén a közösségek állnak az NTP kampányának fókuszában. A program megvalósítására a nehéz gazdasági helyzet ellenére a tavalyihoz hasonlóan magas összeg, 4,3 milliárd forint áll rendelkezésre. Emellett az adózók idén is segíthetik a tehetséges magyar fiatalokat személyi jövedelemadójuk „második” 1%-ának – a 1823-as technikai számra szóló – felajánlásával.

Részletek
Ismét lehet pályázni a pedagógusok és önkormányzatok elismerését jelképező „BONIS BONA – A NEMZET TEHETSÉGEIÉRT” és „TEHETSÉGBARÁT ÖNKORMÁNYZAT” díjakra
2023-02-09

A Nemzeti Tehetség Program keretében idén is elismerik a pedagógusok munkáját. A díjakra három kategóriában lehet ajánlást tenni: egyrészt a tehetséggondozás területén kiemelkedő munkát végző szakemberekre, valamint két kategóriában az önkormányzatok erkölcsi és anyagi elismerésére.

Részletek