2023-06-02

Ismét lehet pályázni a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram B komponensére

Ismét pályázható a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram (STIPI) B komponense, mely a legtehetségesebb fiatalok külföldi tanulmányainak költségét fedezi. A pályázatokat 2023. június 12. 14.00 óráig lehet benyújtani a csaladpartialapitvany.hu oldalon. A Stipendium Peregrinum fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök, a program ötletgazdája és elindítója.

Ismét lehet pályázni a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram B komponensére

A Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram célja a kiemelkedő tehetségek anyagi és szakmai támogatása. A STIPI „B komponens” vissza nem térítendő támogatására a világ legrangosabb egyetemeire felvételt nyert diákjai pályázhatnak.

 

A támogatás lehetővé teszi, hogy az ösztöndíjasok képességeiket nemzetközi környezetben bontakoztassák ki, a lehető legkorszerűbb ismeretekhez jussanak hozzá és szerezzék meg első diplomájukat. Az ösztöndíj a nyerteseknek jelentős anyagi segítséget nyújt: a támogatás egy éven keresztül minden költségüket fedezi: a tandíjtól az utazási és szállásköltségen át egészen az étkezésig. A pályázók személyenként akár mintegy 28 millió forintos támogatásban is részesülhetnek. Jelenleg 56 fiatal tanul a világ legjelentősebb egyetemein az ösztöndíj B- vagy a C-komponensének segítségével.

  

A 17 évet betöltött, de 24 év alatti fiatalok pályázatait 2023. június 12. (hétfő) 14:00 óráig várják, melyet a csaladpartialapitvany.hu oldalon található online pályázatkezelő felület űrlapján keresztül, a szükséges mellékletek feltöltésével nyújthatnak be.

 

 

 

Részletek és további információ:  

Családpárti Alapítvány – csaladpartialapitvany.hu oldalon,

Nemzeti Tehetség Program - https://www.facebook.com/nemzetitehetsegprogram.1823 facebook-oldalán

További híreink
Meghosszabbították a jelentkezést a tanári tehetséggondozási ösztöndíjprogramra
2023-09-21

Meghosszabbított jelentkezéssel várják a pályázatokat a Köbüki néven elindított tanári tehetséggondozási ösztöndíjprogramra – jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára csütörtökön.

Részletek
Már lehet pályázni a Nemzeti Tehetség Program idei támogatásaira
2023-09-15

2023-ban mintegy 4,3 milliárd forint áll rendelkezésre a Nemzeti Tehetség Programban a tehetségek támogatására. Ebben az évben az NTP rendszere sok szempontból megújul azzal a céllal, hogy átláthatóbbá és az eredményei mérhetőbbé váljanak. A tehetségek azonosítása egységes szempontok alapján történik azért, hogy a lehető legtöbb fiatal elérhető legyen. Végig lehet követni útjukat, melynek végén mérhető tehetségük hasznosulása, összekötve őket a felvevő területekkel. Ezeknek a szempontoknak a megvalósítására idén pilot programot vezetünk be, majd 2024-től egy mindenki számára nyitott rendszer jöhet létre.

Részletek
„Köbüki” tehetséggondozó tanári ösztöndíj 2023
2023-08-22

A Kulturális és Innovációs Minisztérium a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelővel együttműködésben a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2023-2024. évi cselekvési programja alapján nyílt pályázatot hirdet tehetséggondozó pedagógusok, oktatók támogatására.

Részletek