2020-10-02

Tehetségek Magyarországa - Dobos Dominik

Egy újabb tehetséges fiatal, akiről sokat fogunk még hallani: Dobos Dominik az ELTE Bolyai János Gyakorlógimnázium tanulója, aki a Nemzeti Tehetség Program keretében jutott ki a 34. kínai Ifjúsági tudományos és technológiai innovációs versenyre, ahol társával ezüstérmet és különdíjat szerzett.

Tehetségek Magyarországa - Dobos Dominik

Dominik orvostudományokkal és bionikával szeretne foglalkozni, de, hogy hogyan is jutott el eddig, az kiderül a róla forgatott portréfilmből:

 

További híreink
Digitális eszközöket kapott a Hild iskola
2020-10-26

Mintegy egy millió forint értékben kapott számítástechnikai eszközöket a győri Hild iskola. Az Intézmény a Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően olyan informatikai eszközökkel gazdagodtak, amellyel az építészetben tehetséges gyerek oktatását és szakmai fejlődését tudják majd segíteni.

Részletek
Tehetségek Magyarországa - Szabó Boglárka
2020-10-10

Szabó Boglárka a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium 18 éves tanulója. Azt mondja magáról, általános iskolásként sose volt igazából jó, sem kémiából, sem biológiából, ezért kihívást érzett a tantárgyak mélyebb elsajátítására. Ez annyira jól sikerült neki, hogy 18 éves kora előtt megnyerte a Malajziában megrendezett Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciáját, onkológiai és gyógyszer-kémia kutatásban.

Részletek
Beszámoló a Minősített Tehetséggondozó Műhelyek 2018/2019-es tanévre vonatkozó monitoring eljárásáról
2020-10-09

A 2018/2019-es tanévben a Nemzeti Tehetség Központ (továbbiakban: NTK) hat, köznevelés területén kimagasló szakmai gyakorlattal rendelkező szakembert kért fel a 39 Minősített Tehetséggondozó Műhely (továbbiakban: MTM) monitoring vizsgálatára, melynek során a tehetséggondozással kapcsolatos vállalt szakmai feladatok teljesítését vizsgálták meg. A 39 intézményből 31 a konvergencia régiókban, 8 intézmény pedig a közép-magyarországi régióban helyezkedik el.

Részletek