2020-07-24

„Kiváló versenyfelkészítő” díjakat adtak át a Nemzeti Tehetség Központban

Átadták a „Kiváló versenyfelkészítő” díjakat, mellyel azokat a kiemelkedően eredményes pedagógusokat ismerik el, akik sikeresen támogatták diákjaikat az OKTV-n való szereplésben, illetve egyéb kiemelkedő teljesítmények elérésében. Idén a díjat 40 pedagógus vehette át a Nemzeti Tehetség Központban megrendezett ünnepségen.

 „Kiváló versenyfelkészítő” díjakat adtak át a Nemzeti Tehetség Központban

A díjazott szakembereket a korábbi évekhez hasonlóan az Oktatási Hivatal terjesztette elő. Az eseményen az Oktatási Hivatal részéről Brassói Sándor elnökhelyettes, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tehetségekért Felelős Főosztályának képviseletében Babik Anna is részt vett.

Megnyitó beszédében dr. Lantos Krisztina, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője kiemelte a versenyfelkészítő szakemberek elismerésének fontosságát, akik elengedhetetlen katalizátorai a diákok sikereinek. Hozzátette, hogy bár a járványügyi helyzetre való tekintettel az országos OKTV díjkiosztó ünnepség az idén nem valósulhatott meg, a felkészítő szakembereket mindenképpen személyesen szerették volna elismerni és örömmel vállalták a házigazda szerepét.

A díjazott pedagógusok az ország számos pontjáról kerültek ki és szakterületüket tekintve is sokszínűek. Babik Anna - az EMMI Tehetségekért Felelős Főosztályának képviselője a tehetséggondozás kulcsszereplőinek nevezte a pedagógus szakembereket, akiknek sikerei a diákok sikereiben is rejlenek. A legtöbben már évtizedek óta folytatnak sikeresen versenyfelkészítő tevékenységet és számos olyan diákot támogattak, akik neves hazai és nemzetközi versenyeken értek el kiemelkedő eredményeket. Közös bennük a folyamatos fejlődés iránti vágy és nyitottság az új tanítási, szakmai módszerekre, továbbképzésekre. Brassói Sándor elnökhelyettes szerint a „Kiváló versenyfelkészítő díjjal elismert pedagógusokra mindannyian büszkék lehetünk, mert nemcsak fontos építőkövei a jövő nemzedéke gondozásának, hanem követendő mintát jelenthetnek más pedagógusok számára is”.

 

Az esemény a díjak átadása mellett nagyszerű lehetőséget nyújtott a szakembereknek a kapcsolatépítésre és a szakmai tapasztalatcserére is. Ez különösen hasznosnak bizonyult az elmúlt fél évre való tekintettel, hiszen a pedagógusok összevethették, hogy az ország különböző pontjain, különböző oktatási intézményekben hogyan birkóztak meg a digitális oktatás kihívásival. Szakmai elhivatottságukat és a tanítás iránt való elkötelezettségüket mutatja, hogy a rendkívüli helyzetben is sikeresen helyt álltak. Sokan kiemelték a személyes kontaktus hiánya okozta nehézségeket, viszont azt is, hogy saját és diákjaik határait is feszegetve új módszereket és online platformokat építettek be az oktatásba, melyek sok esetben hasznosnak bizonyultak

A díjak és a rendezvény a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósulhatott meg.

 

Forrás: https://www.nemzetitehetsegkozpont.hu/oktv-dijatado

 

 

További híreink
A Bagossy Brothers Companyval, Illés Fanni paralimpikonnal és Kis-Tóth Ágnes asztrofizikussal indul a Nemzeti Tehetség Program idei kampánya
2024-03-27

Az eddigi évekhez hasonlóan a Nemzeti Tehetség Program (NTP) idei kampányát is ismert és elismert művészek, sportolók és tudósok támogatják: 2024-ben a Bagossy Brothers Company, Illés Fanni paralimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó, valamint Kis-Tóth Ágnes asztrofizikus állt az ország legnagyobb tehetségtámogató programja mellé – jelentette be a kampányindító sajtótájékoztatón Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára. Az eseményen elhangzott, hogy a program forrását a költségvetési támogatás mellett továbbra is a tehetséggondozás iránt elkötelezett adózók 1%-os felajánlásai képezik. A program indulása óta az állampolgárok személyi jövedelemadójuk „második" 1%-ával összesen már több mint 19 milliárd forinttal támogatták a Nemzeti Tehetség Programot, amit idén is a 1823-as technikai szám megjelölésével tehetnek meg.

Részletek
Ismét lehet pályázni a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” és a „Tehetségbarát Önkormányzat” díjra
2024-01-24

A kiemelkedő munkát végző pedagógusok, tehetséggondozók erkölcsi és anyagi elismerésére három kategóriában lehet ajánlást tenni, míg az önkormányzatok két kategóriában pályázhatnak. A díjak odaítélésének fő célja, hogy megbecsülje a fiatalok tehetséggondozásáért elkötelezett szakembereket és önkormányzatokat.

Részletek
Idén a szolnoki tehetségeké a főszerep
2023-11-11

Ismét itt a helyi tehetségtámogatás hónapja! A tehetséges fiatalokra elsőként a környezetük figyel fel, itt kapják meg az első inspirációt, ezért kiemelten fontos, hogy helyben is megfelelő támogatást kapjanak. A Nemzeti Tehetség Program (NTP) a helyi közösségek nélkülözhetetlen tehetségtámogató szerepére hívja fel a figyelmet novemberben, amely immár negyedik éve a helyi tehetségtámogatás hónapja. Az idei évben Szolnok mint a Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal tavaly már második alkalommal elismert település kerül a figyelem középpontjába. A városban kiváló lehetőségek állnak a tehetséges fiatalok rendelkezésére, az NTP programjainak köszönhetően pedig jelentős segítséget kapnak a diákok, valamint mentoraik és a tehetséggondozó szervezetek.

Részletek