2020-09-30

Tehetségek Magyarországa - Újfalvi Lili

A Nemzeti Tehetség Központ egyik Minősített Tehetséggondozó Műhelyének, a kecskeméti Bolyai János Gimnáziumnak a tanulója, a hihetetlenül tehetséges 17 éves Újfalvi Lili. 2014-ben kezdett el birkózni és egy évvel később már magyar bajnokságot nyert. 2019-ben a kadet korosztály 69 kg-os súlycsoportjában Európa-bajnok lett.

Tehetségek Magyarországa - Újfalvi Lili

A Kecskeméti Testedző Egyesület birkózója. Kiemelkedő sporteredményeire mi is felfigyeltünk. Lilivel forgattunk és elkísértük egy napjára:

További híreink
Digitális eszközöket kapott a Hild iskola
2020-10-26

Mintegy egy millió forint értékben kapott számítástechnikai eszközöket a győri Hild iskola. Az Intézmény a Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően olyan informatikai eszközökkel gazdagodtak, amellyel az építészetben tehetséges gyerek oktatását és szakmai fejlődését tudják majd segíteni.

Részletek
Tehetségek Magyarországa - Szabó Boglárka
2020-10-10

Szabó Boglárka a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium 18 éves tanulója. Azt mondja magáról, általános iskolásként sose volt igazából jó, sem kémiából, sem biológiából, ezért kihívást érzett a tantárgyak mélyebb elsajátítására. Ez annyira jól sikerült neki, hogy 18 éves kora előtt megnyerte a Malajziában megrendezett Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciáját, onkológiai és gyógyszer-kémia kutatásban.

Részletek
Beszámoló a Minősített Tehetséggondozó Műhelyek 2018/2019-es tanévre vonatkozó monitoring eljárásáról
2020-10-09

A 2018/2019-es tanévben a Nemzeti Tehetség Központ (továbbiakban: NTK) hat, köznevelés területén kimagasló szakmai gyakorlattal rendelkező szakembert kért fel a 39 Minősített Tehetséggondozó Műhely (továbbiakban: MTM) monitoring vizsgálatára, melynek során a tehetséggondozással kapcsolatos vállalt szakmai feladatok teljesítését vizsgálták meg. A 39 intézményből 31 a konvergencia régiókban, 8 intézmény pedig a közép-magyarországi régióban helyezkedik el.

Részletek