2021-03-31

99% tehetség – 1% adó

Támogassa adója második 1%-ával a tehetséges magyar fiatalokat! Idén is várja az 1%-os személyijövedelemadó-felajánlásokat a Nemzeti Tehetség Program a 1823-as technikai számon.

99% tehetség – 1% adó

A Nemzeti Tehetség Program legfontosabb célkitűzései: megtalálni a kiemelkedő teljesítményre képes fiatalokat, megtartani a tehetségeket kibontakozásuk útján és ösztönözni őket, hogy képesek legyenek továbbadni tudásukat. Aki ma Magyarországon tehetséges, a Nemzeti Tehetség Programon belül biztosan kaphat valamilyen formában támogatást. A program az adófizetői 1% felajánlásokból valósul meg, az ebből befolyt összeget pedig Magyarország Kormánya központi költségvetési forrásból egészíti ki, minimum az adózói felajánlások duplájára.

Ezért különösen fontos, hogy az adóbevallás ellenőrzésekor valamennyi adózó rendelkezzen személyi jövedelemadója második 1 százalékáról a 1823-as technikai számon a Nemzeti Tehetség Program javára.

A Nemzeti Tehetség Program óvodáskortól a fiatal felnőttkorig, közvetlen ösztöndíjak formájában vagy közvetett módon tehetségtámogató szervezetek, intézmények programjain keresztül évente mintegy 350 ezer fiatalt támogat. A program egyaránt elősegíti a tehetséges fiatalok kibontakozását és a mentorok, mesterek, tehetséggondozó pedagógusok szakmai fejlődését a legkisebb településektől a nagyvárosokig, határainkon innen és túl számos tehetségterületen.

A Nemzeti Tehetség Program eredményeiről és tevékenységéről ad részletes tájékoztatást a program 2021-es információs kiadványa, mely az alábbi képre kattintva érhető el:

További híreink
Tehetség és lehetőség
2021-03-24

A Vendég a háznál február 23-i adás tartalmából. A szülőként hajlamosak vagyunk már magzatkorú a gyermekünkről is megállapítani, hogy erős lesz, nagy focista lesz, okos lesz. Azután a születés pillanatától keressük benne a lehetőséget, a képességet.

Részletek
Megnyílt az online ajánlófelület, idén is várják a jelöléseket a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” és a „Tehetségbarát Önkormányzat” díjakra
2021-03-13

Ezek a díjak jelképezik és elismerik azt a tehetséggondozó munkát, amelyet a közösségek és a tehetséggondozásban dolgozó szakemberek végeznek a kiemelkedő magyar fiatalok tehetségkibontakoztatásáért.

Részletek
Keresd a tehetséget! online konferencia – 2021. április 13-15 között a tehetségazonosításé lesz a főszerep
2021-03-04

Az EFOP 3.2.1-15-2016-00001 Tehetségek Magyarországa projekt és az NTP-HTSZ-M-20-A Nemzeti Tehetség Program „Iskolán kívüli tehetségfejlesztő és tehetséggondozást támogató programok” című pályázatban egyaránt tervezett tehetségkonferencia-sorozat célja a Nemzeti Tehetség Központ tehetséggondozás témakörében végzett kutatási és fejlesztési eredményeinek szakmai közönség elé tárása, megvitatása.

Részletek