2021-03-31

99% tehetség – 1% adó

Támogassa adója második 1%-ával a tehetséges magyar fiatalokat! Idén is várja az 1%-os személyijövedelemadó-felajánlásokat a Nemzeti Tehetség Program a 1823-as technikai számon.

99% tehetség – 1% adó

A Nemzeti Tehetség Program legfontosabb célkitűzései: megtalálni a kiemelkedő teljesítményre képes fiatalokat, megtartani a tehetségeket kibontakozásuk útján és ösztönözni őket, hogy képesek legyenek továbbadni tudásukat. Aki ma Magyarországon tehetséges, a Nemzeti Tehetség Programon belül biztosan kaphat valamilyen formában támogatást. A program az adófizetői 1% felajánlásokból valósul meg, az ebből befolyt összeget pedig Magyarország Kormánya központi költségvetési forrásból egészíti ki, minimum az adózói felajánlások duplájára.

Ezért különösen fontos, hogy az adóbevallás ellenőrzésekor valamennyi adózó rendelkezzen személyi jövedelemadója második 1 százalékáról a 1823-as technikai számon a Nemzeti Tehetség Program javára.

A Nemzeti Tehetség Program óvodáskortól a fiatal felnőttkorig, közvetlen ösztöndíjak formájában vagy közvetett módon tehetségtámogató szervezetek, intézmények programjain keresztül évente mintegy 350 ezer fiatalt támogat. A program egyaránt elősegíti a tehetséges fiatalok kibontakozását és a mentorok, mesterek, tehetséggondozó pedagógusok szakmai fejlődését a legkisebb településektől a nagyvárosokig, határainkon innen és túl számos tehetségterületen.

A Nemzeti Tehetség Program eredményeiről és tevékenységéről ad részletes tájékoztatást a program 2021-es információs kiadványa, mely az alábbi képre kattintva érhető el:

További híreink
XII. Kárpát-medencei Tehetségnap
2021-06-04

Rendhagyó módon adták át a Magyar Tehetség Nagykövete címeket, a Tehetségek Szolgálata és a Genius Loci díjakat

Részletek
Minden tehetséges fiatal kapjon esélyt! – Egyedülálló a világon a magyar program
2021-06-02

Dr. Papp Zsófia nagy ajándéknak tartja, hogy olyan területen dolgozhat, ahol folyamatosan kap visszacsatolást a munkájával kapcsolatban, látható eredményeket lehet elérni, ami rendre megerősíti abban, hogy a tehetséggondozásban igazán hálás területen dolgozik. A szakmai feladatok és kihívások mellett eddigi pályafutásáról, valamint a hivatás és a családi élet összehangolásáról is beszélgettünk a Nemzeti Tehetség Központ (NTK) újonnan kinevezett ügyvezetőjével.

Részletek
Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program 2021. évi nyílt pályázati kiírásai
2021-05-29

Összesen 2 milliárd forintnyi támogatásra lehet pályázni a Nemzeti Tehetség Program 2021–2022-es tanévre szóló nyílt pályázatainak keretében, köztük a népszerű Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjra. A Családokért Felelős Miniszter által koordinált támogatási lehetőségek a www.emet.gov.hu oldalon érhetők el.

Részletek