2021-03-31

99% tehetség – 1% adó

Támogassa adója második 1%-ával a tehetséges magyar fiatalokat! Idén is várja az 1%-os személyijövedelemadó-felajánlásokat a Nemzeti Tehetség Program a 1823-as technikai számon.

99% tehetség – 1% adó

A Nemzeti Tehetség Program legfontosabb célkitűzései: megtalálni a kiemelkedő teljesítményre képes fiatalokat, megtartani a tehetségeket kibontakozásuk útján és ösztönözni őket, hogy képesek legyenek továbbadni tudásukat. Aki ma Magyarországon tehetséges, a Nemzeti Tehetség Programon belül biztosan kaphat valamilyen formában támogatást. A program az adófizetői 1% felajánlásokból valósul meg, az ebből befolyt összeget pedig Magyarország Kormánya központi költségvetési forrásból egészíti ki, minimum az adózói felajánlások duplájára.

Ezért különösen fontos, hogy az adóbevallás ellenőrzésekor valamennyi adózó rendelkezzen személyi jövedelemadója második 1 százalékáról a 1823-as technikai számon a Nemzeti Tehetség Program javára.

A Nemzeti Tehetség Program óvodáskortól a fiatal felnőttkorig, közvetlen ösztöndíjak formájában vagy közvetett módon tehetségtámogató szervezetek, intézmények programjain keresztül évente mintegy 350 ezer fiatalt támogat. A program egyaránt elősegíti a tehetséges fiatalok kibontakozását és a mentorok, mesterek, tehetséggondozó pedagógusok szakmai fejlődését a legkisebb településektől a nagyvárosokig, határainkon innen és túl számos tehetségterületen.

A Nemzeti Tehetség Program eredményeiről és tevékenységéről ad részletes tájékoztatást a program 2021-es információs kiadványa, mely az alábbi képre kattintva érhető el:

További híreink
Ismét lehet pályázni a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” és a „Tehetségbarát Önkormányzat” díjra
2024-01-24

A kiemelkedő munkát végző pedagógusok, tehetséggondozók erkölcsi és anyagi elismerésére három kategóriában lehet ajánlást tenni, míg az önkormányzatok két kategóriában pályázhatnak. A díjak odaítélésének fő célja, hogy megbecsülje a fiatalok tehetséggondozásáért elkötelezett szakembereket és önkormányzatokat.

Részletek
Idén a szolnoki tehetségeké a főszerep
2023-11-11

Ismét itt a helyi tehetségtámogatás hónapja! A tehetséges fiatalokra elsőként a környezetük figyel fel, itt kapják meg az első inspirációt, ezért kiemelten fontos, hogy helyben is megfelelő támogatást kapjanak. A Nemzeti Tehetség Program (NTP) a helyi közösségek nélkülözhetetlen tehetségtámogató szerepére hívja fel a figyelmet novemberben, amely immár negyedik éve a helyi tehetségtámogatás hónapja. Az idei évben Szolnok mint a Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal tavaly már második alkalommal elismert település kerül a figyelem középpontjába. A városban kiváló lehetőségek állnak a tehetséges fiatalok rendelkezésére, az NTP programjainak köszönhetően pedig jelentős segítséget kapnak a diákok, valamint mentoraik és a tehetséggondozó szervezetek.

Részletek
Harmincéves az Addetur budapesti baptista gimnázium
2023-10-24

A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára mondott köszöntőt az Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen, Budapesten pénteken.

Részletek