2021-03-31

99% tehetség – 1% adó

Támogassa adója második 1%-ával a tehetséges magyar fiatalokat! Idén is várja az 1%-os személyijövedelemadó-felajánlásokat a Nemzeti Tehetség Program a 1823-as technikai számon.

99% tehetség – 1% adó

A Nemzeti Tehetség Program legfontosabb célkitűzései: megtalálni a kiemelkedő teljesítményre képes fiatalokat, megtartani a tehetségeket kibontakozásuk útján és ösztönözni őket, hogy képesek legyenek továbbadni tudásukat. Aki ma Magyarországon tehetséges, a Nemzeti Tehetség Programon belül biztosan kaphat valamilyen formában támogatást. A program az adófizetői 1% felajánlásokból valósul meg, az ebből befolyt összeget pedig Magyarország Kormánya központi költségvetési forrásból egészíti ki, minimum az adózói felajánlások duplájára.

Ezért különösen fontos, hogy az adóbevallás ellenőrzésekor valamennyi adózó rendelkezzen személyi jövedelemadója második 1 százalékáról a 1823-as technikai számon a Nemzeti Tehetség Program javára.

A Nemzeti Tehetség Program óvodáskortól a fiatal felnőttkorig, közvetlen ösztöndíjak formájában vagy közvetett módon tehetségtámogató szervezetek, intézmények programjain keresztül évente mintegy 350 ezer fiatalt támogat. A program egyaránt elősegíti a tehetséges fiatalok kibontakozását és a mentorok, mesterek, tehetséggondozó pedagógusok szakmai fejlődését a legkisebb településektől a nagyvárosokig, határainkon innen és túl számos tehetségterületen.

A Nemzeti Tehetség Program eredményeiről és tevékenységéről ad részletes tájékoztatást a program 2021-es információs kiadványa, mely az alábbi képre kattintva érhető el:

További híreink
Felhívás a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum civil tagjainak választására
2021-11-24

A Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Minisztere megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő ezúton teszi közzé a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum nem kormányzati szervezeteket képviselő tagjainak megválasztásához szükséges dokumentumokat. Benyújtási határidő: 2021. december 8.

Részletek
Rácz Zsófia a Hír Tv Radar című műsorában a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramról
2021-11-17

A kiemelkedően tehetséges gyermekek gyakran képességeikhez mérten külföldi egyetemeken szeretnék folytatni tanulmányaikat, ám ennek anyagi vonzata is jelentős így sokan nem engedhetik meg maguknak. Ebben segít a Stipendium Peregrinum ösztöndíj program, ami lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy képességeik és tudásuk alapján a világ legrangosabb egyetemeire felvételizzenek. A diploma megszerzését követően tudásukat Magyarországon kamatoztatják majd.

Részletek
Zalaegerszegen jó tehetséges fiatalnak lenni!
2021-11-15

A Nemzeti Tehetség Program tematikus hónapjában bemutatkozik Zalaegerszeg, mint Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal elismert település. A második alkalommal indított kampányban zalaegerszegi fiatal tehetségek közreműködésével készült film hangsúlyozza a helyi tehetségtámogatás fontosságát.

Részletek