2021-11-15

Zalaegerszegen jó tehetséges fiatalnak lenni!

A Nemzeti Tehetség Program tematikus hónapjában bemutatkozik Zalaegerszeg, mint Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal elismert település. A második alkalommal indított kampányban zalaegerszegi fiatal tehetségek közreműködésével készült film hangsúlyozza a helyi tehetségtámogatás fontosságát.

Zalaegerszegen jó tehetséges fiatalnak lenni!

A Nemzeti Tehetség Program (NTP) második alkalommal indította útjára a helyi tehetségtámogatás hónapját, amelyben az adott településeken működő közösségek nélkülözhetetlen támogatói szerepére irányítja rá a figyelmet. A Zalaegerszegen készült és ma publikált 6 perces filmmel a Nemzeti Tehetség Program szeretné megmutatni azt a kitartó munkát, amit a városban a tehetségekre fordítanak és amely jó példaként szolgálhat minden település számára.

A Nemzeti Tehetség Program különböző pályázatokon, intézményeken és ösztöndíjakon keresztül segíti a tehetséges fiatalokat, ám egy tehetség kiteljesedése szempontjából kiemelt jelentősége van annak is, hogy a legszűkebb környezetétől mennyi odafigyelést, biztatást, szakmai támogatást kap.
Számos jó példa van már arra, hogy egy helyi közösség, önkormányzat hogyan, milyen formában tudja segíteni a helyben élő kiemelkedően tehetséges gyermekeket, fiatalokat. A kampány célja ennek a támogató háttérnek a megismertetése. A kitüntető elismeréssel jelenleg 30 önkormányzat rendelkezik. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város a Nemzeti Tehetség Programmal összhangban támogatja a tehetséges diákokat abban, hogy még sikeresebbek legyenek tanulmányaikban és útmutatást kapjanak az életben. 

 

 

Zalaegerszeg tehetséggondozó programja

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelten támogatja azon helyi egyesületek munkáját, amelyek a legtöbb tehetséges fiatalt nevezik a város által szervezett Zegasztár tehetségkutató televíziós versenyre. A kiemelt szervezeteket - Zalai Táncegyüttes, Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar, Albatrosz Táncsport Egyesület, Gála Társastáncklub - jelentős önkormányzati támogatásban részesítik, amely kiszámítható feltételeket biztosít a szakmai műhelyek működéséhez.

A támogatás különösen nagy segítséget jelent azon tehetséges fiatalok esetében, akik önerőből nem tudják megvásárolni a versenyeken való részvételhez szükséges hangszereket, formaruhát, felszereléseket, vagy nem tudják fedezni teljes mértékben a felkészülési, képzési költségeket.

További híreink
Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program idei pályázatai
2024-06-20

2024-ben is több milliárd forint áll rendelkezésre a Nemzeti Tehetség Programban a tehetségek támogatására. Magyarország Kormánya elkötelezett a tehetségek támogatása mellett, ezért a nehéz gazdasági helyzetben is segíti a hazai és határon túli fiatalokat tehetségük kibontakoztatásában.

Részletek
53 TEHETSÉGGONDOZÓ SZAKEMBER ÉS 5 ÖNKORMÁNYZAT VEHETTE ÁT IDÉN A DÍJAKAT
2024-05-17

A Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért idei elismeréseit Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára adta át azoknak a pedagógusoknak és mentoroknak, akik kiemelkedő munkájukkal hosszú idő óta segítik a tehetséges magyar fiatalokat. Az elismerésben ez alkalommal 53 hazai és határon túli pedagógus, illetve mentor részesült, a Tehetségbarát Önkormányzat Díjat pedig 5 települési önkormányzat képviselői vehették át.

Részletek
A Bagossy Brothers Companyval, Illés Fanni paralimpikonnal és Kis-Tóth Ágnes asztrofizikussal indul a Nemzeti Tehetség Program idei kampánya
2024-03-27

Az eddigi évekhez hasonlóan a Nemzeti Tehetség Program (NTP) idei kampányát is ismert és elismert művészek, sportolók és tudósok támogatják: 2024-ben a Bagossy Brothers Company, Illés Fanni paralimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó, valamint Kis-Tóth Ágnes asztrofizikus állt az ország legnagyobb tehetségtámogató programja mellé – jelentette be a kampányindító sajtótájékoztatón Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára. Az eseményen elhangzott, hogy a program forrását a költségvetési támogatás mellett továbbra is a tehetséggondozás iránt elkötelezett adózók 1%-os felajánlásai képezik. A program indulása óta az állampolgárok személyi jövedelemadójuk „második" 1%-ával összesen már több mint 19 milliárd forinttal támogatták a Nemzeti Tehetség Programot, amit idén is a 1823-as technikai szám megjelölésével tehetnek meg.

Részletek