2020-10-10

Tehetségek Magyarországa - Szabó Boglárka

Szabó Boglárka a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium 18 éves tanulója. Azt mondja magáról, általános iskolásként sose volt igazából jó, sem kémiából, sem biológiából, ezért kihívást érzett a tantárgyak mélyebb elsajátítására. Ez annyira jól sikerült neki, hogy 18 éves kora előtt megnyerte a Malajziában megrendezett Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciáját, onkológiai és gyógyszer-kémia kutatásban.

Tehetségek Magyarországa - Szabó Boglárka

Talán nem is gondolnánk, de ez a fiatal lány a jövő generáció ígéretes kutatója lehet.

 

További híreink
A tehetséggondozás nemzeti ügy, még a vírus sem állíthatja meg
2020-11-16

A tehetséggondozás nemzeti ügy, és még a koronavírus-járvány sem állíthatja meg - mondta a családokért felelős miniszter a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum keddi online ülése utáni sajtótájékoztatón.

Részletek
November, a helyi tehetségtámogatás hónapja
2020-11-13

A Nemzeti Tehetség Program első alkalommal indítja el a helyi tehetségtámogatás hónapját, amelyben a közösségek nélkülözhetetlen támogatói szerepére irányítja rá a figyelmet.

Részletek
Ismét lehet pályázni a Stipendium Peregrinum ösztöndíjra
2020-11-04

Ez az ösztöndíj a 17-23 éves, kiemelkedően tehetséges hazai és határon túli magyar fiatalok részvételét támogatja a legrangosabb külföldi felsőoktatási intézmények felvételi eljárásában a 2021/2022-es tanévre.

Részletek