Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj

A Nemzeti Tehetség Program keretében 2015 óta van lehetőség arra, hogy kiemelkedően tehetséges magyar fiatalok egyéni fejlődésük érdekében közvetlenül ösztöndíj támogatásban részesülhessenek.

A Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat a legkülönfélébb tehetségterületeken, így a művészetek, a sport, valamint a tudomány területein már eredményeket felmutatni tudó tehetséges fiatalok nyerhetik el, amelyet felhasználhatnak tanulmányaik, továbbképzésük finanszírozására, vagy a korábban számukra nem elérhető tárgyi eszközök – pl.: hangszerek, tudományos segédeszközök – megvásárlására is.

A Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj nagyon népszerű, az abban részesülő kiemelkedően tehetséges fiatalok tábora 2015 óta már több mint 5,300 fősre duzzadt. A Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjra fordított kormányzati támogatás 2015-2012 között meghaladta a 2,5 milliárd forintot.

A Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjasok egyéni bemutatkozásai – melyben kitérnek arra, hogy az ösztöndíj révén milyen segítséget kaphattak – az alábbi linken érhetőek el:

https://www.facebook.com/NFTosztondijasvagyok/