Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj - Alumni program

A Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjban a művészetek, a sport, valamint a tudomány területén kiemelkedően tehetséges fiatalok részesülhetnek, amelyet felhasználhatnak tanulmányaik, továbbképzésük finanszírozására, vagy a korábban számukra nem elérhető tárgyi eszközök – pl.: hangszerek, tudományos segédeszközök – megvásárlására is. A Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj nagyon népszerű, az abban részesülő kiemelkedően tehetséges fiatalok tábora 2015 óta több mint 3.500 fősre duzzadt.

A különböző tehetségterületek kiemelkedően tehetséges fiatal ösztöndíjasainak közösséggé formálását célozta az Alumni program létrehozása, ahol a fiatalok egymás sikertörténeteit, tapasztalatait, jó példáit ismerhetik meg, emellett új, értékes kapcsolatokat építhetnek egymással.

Az ösztöndíjasok alumni találkozója egyre népszerűbb, a résztvevők száma növekedő tendenciát mutat. Az ösztöndíjasok számára a programon való részvétel további hozadéka, hogy találkozhatnak és beszélgethetnek az őket érintő és érdeklő tehetségterületek elismert és népszerű képviselőivel az Élő Könyvtár programelem keretei között. Emellett a rendezvények alatt, a fiataloknak szóló előadásokkal és beszélgetésekkel párhuzamosan a tehetséges gyermekek, fiatalok szülei, nevelői csoportos formában kaphatnak hasznos információkat a család tehetséggondozásban betöltött szerepéről, illetve a hozzátartozók is lehetőséget kaphatnak új ismeretségek megkötésére.  

Továbbra is célunk, hogy más, egyéni ösztöndíjat, támogatást nyújtó tehetséggondozó programok támogatottjai számára csatlakozási lehetőséget biztosítsunk az Alumni rendezvényeken való részvételre, ezáltal összehozva és egy nagy közösséggé formálva a hazai és határon túli kiemelkedően tehetséges fiatalokat.

A Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjasok és egyben alumnusok egyéni bemutatkozásai az alábbi linken érhetőek el:

https://www.facebook.com/NFTosztondijasvagyok/