Aktualitások

Emelkedő pályán a hazai tehetséggondozás
2020-12-07

Az elmúlt öt évben tovább nőtt a Nemzeti Tehetség Program (NTP), a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) és a Tehetségpontok ismertsége – derül ki abból a közvélemény-kutatásból, ...

Részletek

A Nemzeti Tehetség Program számszerű eredményei

0
Év
0 +
Nyertes pályázat
0 +
Ösztöndíjas fiatal
0 +
Támogatások összege (milliárd forint)

A programról

A tehetség kibontakozása a talentum felismerésétől a sikeres és kreatív önmegvalósításig közös ügyünk. A tehetség, a család, az oktatók és a szakemberek eltökélt, szenvedélyes munkája nemcsak az egyént, hanem szűkebb és tágabb közösségét is gazdagítja. Programunk már 2008 óta nyújt biztos alapokat ehhez a munkához, de változatos lehetőségei messze túlmutatnak az anyagi és szervezeti keretek megteremtésén. Célunk, hogy minden magyar tehetséget megtaláljunk, kezüket megfogjuk és ne engedjük el. Tesszük ezt abban a reményben, hogy a felismert és kimunkált értékek otthonra találnak hazánkban, valamint a határon túli magyar közösségekben világszerte.

A Nemzeti Tehetség Program közvetett és közvetlen módon egyaránt támogatja a tehetséges magyar fiatalokat, a színes palettán mindenki megtalálhatja a számára szükséges segítséget. Indulása óta évente 300-350 ezer fiatal vehetett részt a tehetsége kibontakoztatását segítő programban, és több mint 15 000 projektet támogattunk. A megvalósítás során különös figyelmet fordítunk az esélyegyenlőségre, annak érdekében, hogy lehetőségeink minél több pályázó számára elérhetőek legyenek, mert minden tehetség számít.