2019-03-07

Támogassa velünk a Tehetségeket!

Idén is felajánlhatja a személyi jövedelemadója (SZJA) 1 százalékát a Nemzeti Tehetség Programra, amelyet a kormány - a korábbi évekhez hasonlóan - kiegészít.

Támogassa velünk a Tehetségeket!

A személyre szabott segítség a cél

A tehetségek támogatásában nagyon fontos szerepet játszik a személyre szabott figyelem. A program során ennek megfelelően képzéseket tartanak a szülőknek és a pedagógusoknak is, valamint tutor program is indult, amelyen keresztül egy évre mentort is kapnak maguk mellé a fiatal tehetségek.

A támogatásra ráadásul Magyarországról és külhoni magyarlakta területekről is pályázhatnak a tehetséges fiatalok, valamint a tehetséggondozó emberek, szervezetek és közösségek.

Kozsán Balázs, Wado-Kai Karate Magyar-, Európa- és Világbajnok.​

 

Nyíri Anna Eszter, 2015-ben Dohában, Katarban, 2017-ben pedig San Joséban, Costa Ricában
ért el 15. illetve 13. helyezést csapatával a World Robot Olympiad nemzetközi robotikaverseny világbajnoki döntőjén.

 

Törös Luca Bella, Népdalénekesként rendszeresen vesz részt versenyeken.
Második éve a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjasa.

 

 

A személyi jövedelemadója 1 százalékát a 1823-as technikai számon tudja felajánlani.
A tavalyi évben így több mint 1,4 milliárd forint gyűlt össze. Segíts, hogy idén se legyen másként!

Támogassa velünk a Tehetségeket!

A program fővédnökei Zsédenyi Adrienn énekesnő, Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Onodi Henrietta kutató, egykori NTP ösztöndíjas, az ifjú tehetségekkel.

További híreink
Átadták a Matehetsz Tehetségházat
2020-09-05

Átadták az állami és civil együttműködéssel megvalósuló Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetség (Matehetsz) Tehetségházat, valamint stratégiai megállapodást írt alá az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága és a Matehetsz pénteken Budapesten.

Részletek
A legkiválóbb tehetségsegítőket tüntették ki, átadták a Tehetségbarát Önkormányzat díjakat is
2020-08-24

Összesen 64 díjat adtak át a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli pedagógusok és tehetségsegítő szakemberek számára a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díjátadó gálán. Az ünnepélyes díjátadót Miklósa Erika világhírű énekesnő előadása koronázta. A díjakat az Akvárium Klubban tartott rendezvényen adták át 57 szakembernek, 1 tehetséggondozó szervezetnek, illetve 6 önkormányzatnak.

Részletek
 „Kiváló versenyfelkészítő” díjakat adtak át a Nemzeti Tehetség Központban
2020-07-24

Átadták a „Kiváló versenyfelkészítő” díjakat, mellyel azokat a kiemelkedően eredményes pedagógusokat ismerik el, akik sikeresen támogatták diákjaikat az OKTV-n való szereplésben, illetve egyéb kiemelkedő teljesítmények elérésében. Idén a díjat 40 pedagógus vehette át a Nemzeti Tehetség Központban megrendezett ünnepségen.

Részletek