2019-03-07

Támogassa velünk a Tehetségeket!

Idén is felajánlhatja a személyi jövedelemadója (SZJA) 1 százalékát a Nemzeti Tehetség Programra, amelyet a kormány - a korábbi évekhez hasonlóan - kiegészít.

Támogassa velünk a Tehetségeket!

A személyre szabott segítség a cél

A tehetségek támogatásában nagyon fontos szerepet játszik a személyre szabott figyelem. A program során ennek megfelelően képzéseket tartanak a szülőknek és a pedagógusoknak is, valamint tutor program is indult, amelyen keresztül egy évre mentort is kapnak maguk mellé a fiatal tehetségek.

A támogatásra ráadásul Magyarországról és külhoni magyarlakta területekről is pályázhatnak a tehetséges fiatalok, valamint a tehetséggondozó emberek, szervezetek és közösségek.

Kozsán Balázs, Wado-Kai Karate Magyar-, Európa- és Világbajnok.​

 

Nyíri Anna Eszter, 2015-ben Dohában, Katarban, 2017-ben pedig San Joséban, Costa Ricában
ért el 15. illetve 13. helyezést csapatával a World Robot Olympiad nemzetközi robotikaverseny világbajnoki döntőjén.

 

Törös Luca Bella, Népdalénekesként rendszeresen vesz részt versenyeken.
Második éve a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjasa.

 

 

A személyi jövedelemadója 1 százalékát a 1823-as technikai számon tudja felajánlani.
A tavalyi évben így több mint 1,4 milliárd forint gyűlt össze. Segíts, hogy idén se legyen másként!

Támogassa velünk a Tehetségeket!

A program fővédnökei Zsédenyi Adrienn énekesnő, Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Onodi Henrietta kutató, egykori NTP ösztöndíjas, az ifjú tehetségekkel.

További híreink
Online formában szervezték meg a TALENTn Tehetségfórumot
2021-01-15

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósult TALENTn Tehetségfórum olyan kezdeményezés, amelyen a tehetségek találkozásával gondolataik, lehetőségeik - reményeink szerint - nem egyszerűen összeadódnak, hanem megsokszorozódnak, hatványokra emelkednek. Ezt fejezi ki a rendezvény elnevezése.

Részletek
Karácsonyi beszélgetés Novák Katalinnal
2020-12-22

Kedves Miniszter Asszony! A honlapján ezt a jelmondatát olvashatjuk: „Legfontosabb értéknek azt tartom, hogy hittel és meggyőződéssel éljük az életünket és így végezzük a munkánkat is”. Hogyan jelent meg mindez 2020-ban, ebben a rendkívüli évben, az Ön mindennapjaiban? A hit, a meggyőződés nem elvont fogalmak, szerencsés esetben áthatják a döntéseinket. Az idei megpróbáltatások ellenére is sikerült megtalálni azt, hogyan tudunk másoknak segíteni. Ez adott nekem erőt eddig és ez fog a jövőben is.

Részletek
Eszközátadások a Minősített Tehetséggondozó Műhelyek részére
2020-12-20

A Tehetségek Magyarországa EFOP 3.2.1 projekt keretében összesen 31 intézményben 328 új tehetséggondozáshoz és -fejlesztéshez használható eszközt használhatnak ezentúl a tanulók.

Részletek