2019-06-19

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program idei első felhívásai

A kormány kiemelten támogatja a fiatalokat, többek között a Nemzeti Tehetség Programon keresztül is, amely abban segíti őket, hogy kibontakoztathassák a tehetségüket. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által koordinált program idei első pályázati felhívásai már elérhetők az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő oldalán.

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program idei első felhívásai

A Nemzeti Tehetség Program során pályázni többek között hazai és határon túli magyar nyelvű szakkollégiumok támogatására, hazai tematikus, tehetségterületekhez kapcsolódó táborok szervezésére lehet, és megjelent a népszerű Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj felhívása is.

A Nemzeti Tehetség Program alapvető célja a tehetségsegítés fejlesztése, a tehetségek felismerése, és folyamatos támogatása minden szakterületen. 2019-ben minden eddiginél nagyobb költségvetésben a támogatásra fordítható összeg, több mint 3,3 milliárd forint. A források egy részét a személyi jövedelemadóból származó egyszázalékos felajánlások biztosítják.

További információk: http://www.emet.gov.hu/cimke/NTP_2019/

További híreink
Online formában szervezték meg a TALENTn Tehetségfórumot
2021-01-15

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósult TALENTn Tehetségfórum olyan kezdeményezés, amelyen a tehetségek találkozásával gondolataik, lehetőségeik - reményeink szerint - nem egyszerűen összeadódnak, hanem megsokszorozódnak, hatványokra emelkednek. Ezt fejezi ki a rendezvény elnevezése.

Részletek
Karácsonyi beszélgetés Novák Katalinnal
2020-12-22

Kedves Miniszter Asszony! A honlapján ezt a jelmondatát olvashatjuk: „Legfontosabb értéknek azt tartom, hogy hittel és meggyőződéssel éljük az életünket és így végezzük a munkánkat is”. Hogyan jelent meg mindez 2020-ban, ebben a rendkívüli évben, az Ön mindennapjaiban? A hit, a meggyőződés nem elvont fogalmak, szerencsés esetben áthatják a döntéseinket. Az idei megpróbáltatások ellenére is sikerült megtalálni azt, hogyan tudunk másoknak segíteni. Ez adott nekem erőt eddig és ez fog a jövőben is.

Részletek
Eszközátadások a Minősített Tehetséggondozó Műhelyek részére
2020-12-20

A Tehetségek Magyarországa EFOP 3.2.1 projekt keretében összesen 31 intézményben 328 új tehetséggondozáshoz és -fejlesztéshez használható eszközt használhatnak ezentúl a tanulók.

Részletek