2019-08-07

Magyar fiatalok nyertek ezüstérmet Hongkongban

Két magyar fiatal is ezüstérmet nyert a július 30. és augusztus 5. között megrendezett Földrajzi Olimpián (International Geography Olimpiad) Hongkongban- írja az Origó.

Magyar fiatalok nyertek ezüstérmet Hongkongban

Idén tizenhatodik alkalommal rendezték meg a 16-19 év közötti középiskolásoknak szóló világversenyt, melyen a magyar fiatalok kiemelkedő eredményt értek el.

A válogatóverseny, a felkészülés és a kiutazás az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőn keresztül, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával jöhetett létre.

A 42 ország diákjai közül Kaszap Kinga, az ELTE Radnóti Miklós gimnáziumának idén 12. évfolyamát megkezdő tanulója, valamint Mészáros Márton, aki ebben az évben érettségizett a pápai Türr István Gimnáziumban szerzett ezüstérmet a verseny nyújtott teljesítményéért.

Rajtuk kívül megmérettette még magát, és nem sokkal maradt le a dobogóról Sarkadi Nagy Lili, a budapesti Eötvös József Gimnázium, valamint Kiszely Anna, az ELTE Radnóti Gimnázium tanulója.

Ezúton is gratulálunk a résztvevőknek és díjazottaknak!

Az emet.gov.hu oldalán szeptember 6-ig még nyitva állnak a pályázati lehetőségek.

 

Fotó: univpecs.com

További híreink
Novák Katalin: Elindult a világon egyedülálló Nemzeti Tehetség Program idei 1%-os SZJA-kampánya Polgár Judit védnökségével
2021-04-27

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Facebook-oldalán, online sajtótájékoztató keretében jelentette be a Nemzeti Tehetség Program idei kampányának indulását. A „99% tehetség – 1% adó” szlogen arra hívja fel a figyelmet, hogy idén is várják az 1 százalékos személyi jövedelemadó felajánlásokat a Nemzeti Tehetség Program javára, mellyel a tehetséges magyar fiatalok támogatásához járulhatnak hozzá az adózók.

Részletek
99% tehetség – 1% adó
2021-03-31

Támogassa adója második 1%-ával a tehetséges magyar fiatalokat! Idén is várja az 1%-os személyijövedelemadó-felajánlásokat a Nemzeti Tehetség Program a 1823-as technikai számon.

Részletek
Tehetség és lehetőség
2021-03-24

A Vendég a háznál február 23-i adás tartalmából. A szülőként hajlamosak vagyunk már magzatkorú a gyermekünkről is megállapítani, hogy erős lesz, nagy focista lesz, okos lesz. Azután a születés pillanatától keressük benne a lehetőséget, a képességet.

Részletek