2020-03-03

Idén is felajánlható az szja egy százaléka a Nemzeti Tehetség Programnak

Idén is felajánlható a személyi jövedelemadó második egy százaléka a Nemzeti Tehetség Program (NTP) javára – közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Idén is felajánlható az szja egy százaléka a Nemzeti Tehetség Programnak

Az államtitkár kiemelte: a tehetséges magyar fiatalok támogatása nagyon jó befektetés.

Mindannyiunk érdeke, hogy minél több tehetséges magyar fiatalt fedezzünk föl, minél több tehetséges magyar fiatalnak fogjuk meg a kezét, és aztán hosszú távon se engedjük el” – fogalmazott.

Novák Katalin elmondta: az egy százalékos szja-felajánlásokat ugyanakkora összeggel egészítik ki a központi költségvetésből. A 2019-2020-as tanévben 3,3 milliárd forintból működik a NTP, ebből a pénzből 350 ezer fiatal tehetséget tudnak támogatni – tette hozzá.

A segítségnyújtás az óvodában kezdődik és az egyetemig tart, kiterjed a tudományok, sportok, művészetek valamennyi területére. A segítségnyújtás formái különbözők: működtetnek tehetséggondozó műhelyeket, adnak ösztöndíjakat, támogatnak versenyeket, egyetemi szakkollégiumokat és tudományos műhelyeket – mondta Novák Katalin.

Külön tehetséggondozó programok működnek roma fiataloknak, illetve a rosszabb körülmények közül induló fiataloknak, továbbá olyan lányoknak is, akik nem hagyományos női szakmát választanak – ismertette az államtitkár.

 

Forrás:  https://hirado.hu/belfold/cikk/2020/02/28/novak-iden-is-felajanlhato-az-szja-egy-szazaleka-a-nemzeti-tehetseg-programnak#

További híreink
Felhívás a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum civil tagjainak választására
2021-11-24

A Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Minisztere megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő ezúton teszi közzé a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum nem kormányzati szervezeteket képviselő tagjainak megválasztásához szükséges dokumentumokat. Benyújtási határidő: 2021. december 8.

Részletek
Rácz Zsófia a Hír Tv Radar című műsorában a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramról
2021-11-17

A kiemelkedően tehetséges gyermekek gyakran képességeikhez mérten külföldi egyetemeken szeretnék folytatni tanulmányaikat, ám ennek anyagi vonzata is jelentős így sokan nem engedhetik meg maguknak. Ebben segít a Stipendium Peregrinum ösztöndíj program, ami lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy képességeik és tudásuk alapján a világ legrangosabb egyetemeire felvételizzenek. A diploma megszerzését követően tudásukat Magyarországon kamatoztatják majd.

Részletek
Zalaegerszegen jó tehetséges fiatalnak lenni!
2021-11-15

A Nemzeti Tehetség Program tematikus hónapjában bemutatkozik Zalaegerszeg, mint Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal elismert település. A második alkalommal indított kampányban zalaegerszegi fiatal tehetségek közreműködésével készült film hangsúlyozza a helyi tehetségtámogatás fontosságát.

Részletek