2020-03-03

Idén is felajánlható az szja egy százaléka a Nemzeti Tehetség Programnak

Idén is felajánlható a személyi jövedelemadó második egy százaléka a Nemzeti Tehetség Program (NTP) javára – közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Idén is felajánlható az szja egy százaléka a Nemzeti Tehetség Programnak

Az államtitkár kiemelte: a tehetséges magyar fiatalok támogatása nagyon jó befektetés.

Mindannyiunk érdeke, hogy minél több tehetséges magyar fiatalt fedezzünk föl, minél több tehetséges magyar fiatalnak fogjuk meg a kezét, és aztán hosszú távon se engedjük el” – fogalmazott.

Novák Katalin elmondta: az egy százalékos szja-felajánlásokat ugyanakkora összeggel egészítik ki a központi költségvetésből. A 2019-2020-as tanévben 3,3 milliárd forintból működik a NTP, ebből a pénzből 350 ezer fiatal tehetséget tudnak támogatni – tette hozzá.

A segítségnyújtás az óvodában kezdődik és az egyetemig tart, kiterjed a tudományok, sportok, művészetek valamennyi területére. A segítségnyújtás formái különbözők: működtetnek tehetséggondozó műhelyeket, adnak ösztöndíjakat, támogatnak versenyeket, egyetemi szakkollégiumokat és tudományos műhelyeket – mondta Novák Katalin.

Külön tehetséggondozó programok működnek roma fiataloknak, illetve a rosszabb körülmények közül induló fiataloknak, továbbá olyan lányoknak is, akik nem hagyományos női szakmát választanak – ismertette az államtitkár.

 

Forrás:  https://hirado.hu/belfold/cikk/2020/02/28/novak-iden-is-felajanlhato-az-szja-egy-szazaleka-a-nemzeti-tehetseg-programnak#

További híreink
Átadták a Matehetsz Tehetségházat
2020-09-05

Átadták az állami és civil együttműködéssel megvalósuló Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetség (Matehetsz) Tehetségházat, valamint stratégiai megállapodást írt alá az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága és a Matehetsz pénteken Budapesten.

Részletek
A legkiválóbb tehetségsegítőket tüntették ki, átadták a Tehetségbarát Önkormányzat díjakat is
2020-08-24

Összesen 64 díjat adtak át a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli pedagógusok és tehetségsegítő szakemberek számára a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díjátadó gálán. Az ünnepélyes díjátadót Miklósa Erika világhírű énekesnő előadása koronázta. A díjakat az Akvárium Klubban tartott rendezvényen adták át 57 szakembernek, 1 tehetséggondozó szervezetnek, illetve 6 önkormányzatnak.

Részletek
 „Kiváló versenyfelkészítő” díjakat adtak át a Nemzeti Tehetség Központban
2020-07-24

Átadták a „Kiváló versenyfelkészítő” díjakat, mellyel azokat a kiemelkedően eredményes pedagógusokat ismerik el, akik sikeresen támogatták diákjaikat az OKTV-n való szereplésben, illetve egyéb kiemelkedő teljesítmények elérésében. Idén a díjat 40 pedagógus vehette át a Nemzeti Tehetség Központban megrendezett ünnepségen.

Részletek