2020-04-22

Diákok támogatása a 2020-as koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben a Snétberger Zenei Tehetség Központban

A Snétberger Program közel tíz éve működik egy olyan módszertannal, amelyben az oktatás egy közvetlen, intenzív, többszereplős modellen alapszik. Tanárok, diákok, mentorok és animátorok közösen, összehangoltan dolgoznak azért, hogy a zeneileg tehetséges, kiemelten tehetséges, hátrányos helyzetű fiatalok egy olyan komplex képzést kapjanak, amely Európában egyedülálló módon segíti fejlődésüket.

Diákok támogatása a 2020-as koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben a Snétberger Zenei Tehetség Központban

Miután megszületett a döntés, hogy a tavaszi kurzus nem tartható meg a hagyományos formában, a szakmai stáb azonnal hozzálátott, hogy felmérje, a diákok és a tanárok tudnának-e online is együtt dolgozni.

További híreink
Idén a szolnoki tehetségeké a főszerep
2023-11-11

Ismét itt a helyi tehetségtámogatás hónapja! A tehetséges fiatalokra elsőként a környezetük figyel fel, itt kapják meg az első inspirációt, ezért kiemelten fontos, hogy helyben is megfelelő támogatást kapjanak. A Nemzeti Tehetség Program (NTP) a helyi közösségek nélkülözhetetlen tehetségtámogató szerepére hívja fel a figyelmet novemberben, amely immár negyedik éve a helyi tehetségtámogatás hónapja. Az idei évben Szolnok mint a Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal tavaly már második alkalommal elismert település kerül a figyelem középpontjába. A városban kiváló lehetőségek állnak a tehetséges fiatalok rendelkezésére, az NTP programjainak köszönhetően pedig jelentős segítséget kapnak a diákok, valamint mentoraik és a tehetséggondozó szervezetek.

Részletek
Harmincéves az Addetur budapesti baptista gimnázium
2023-10-24

A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára mondott köszöntőt az Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen, Budapesten pénteken.

Részletek
Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program új pályázatai
2023-10-21

Az idén tartalmában és struktúrájában is megújult Nemzeti Tehetség Program célja, hogy a tehetségek útját végigkísérve, felismerésüktől a szakmai sikerekig támogassa a hazai és határon túli fiatalokat. Az átalakulás részeként, 2023. október 20-tól már az NTP újdonságnak számító nyílt kiírásaira is lehet pályázni, amelyek fókuszában a regionális programok és a mentori tevékenység támogatása, valamint a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai (MTMI) területek népszerűsítése áll.

Részletek