2020-04-22

Diákok támogatása a 2020-as koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben a Snétberger Zenei Tehetség Központban

A Snétberger Program közel tíz éve működik egy olyan módszertannal, amelyben az oktatás egy közvetlen, intenzív, többszereplős modellen alapszik. Tanárok, diákok, mentorok és animátorok közösen, összehangoltan dolgoznak azért, hogy a zeneileg tehetséges, kiemelten tehetséges, hátrányos helyzetű fiatalok egy olyan komplex képzést kapjanak, amely Európában egyedülálló módon segíti fejlődésüket.

Diákok támogatása a 2020-as koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben a Snétberger Zenei Tehetség Központban

Miután megszületett a döntés, hogy a tavaszi kurzus nem tartható meg a hagyományos formában, a szakmai stáb azonnal hozzálátott, hogy felmérje, a diákok és a tanárok tudnának-e online is együtt dolgozni.

További híreink
Stratégiai cél a tehetségek támogatása
2023-03-06

A kormány egyik fő stratégiai célja a tehetségek támogatása, a 14 éve létrejött Nemzeti Tehetség Program révén évente 300-350 ezer fiatalt segítenek, eddig összesen 19 ezer pályázatot díjaztak közel 33 milliárd forint értékben – mondta el Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára vasárnap az M1 Ma este című műsorában.

Részletek
Boros Misivel indult útjára a Nemzeti Tehetség Program idei kampánya
2023-03-02

„99 % tehetség, 1 % adó” szlogennel és a fiatal zongorista tehetség, Boros Misi védnökségével indult útjára a Nemzeti Tehetség Program (NTP) idei kampánya. Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón bejelentette: idén a közösségek állnak az NTP kampányának fókuszában. A program megvalósítására a nehéz gazdasági helyzet ellenére a tavalyihoz hasonlóan magas összeg, 4,3 milliárd forint áll rendelkezésre. Emellett az adózók idén is segíthetik a tehetséges magyar fiatalokat személyi jövedelemadójuk „második” 1%-ának – a 1823-as technikai számra szóló – felajánlásával.

Részletek
Ismét lehet pályázni a pedagógusok és önkormányzatok elismerését jelképező „BONIS BONA – A NEMZET TEHETSÉGEIÉRT” és „TEHETSÉGBARÁT ÖNKORMÁNYZAT” díjakra
2023-02-09

A Nemzeti Tehetség Program keretében idén is elismerik a pedagógusok munkáját. A díjakra három kategóriában lehet ajánlást tenni: egyrészt a tehetséggondozás területén kiemelkedő munkát végző szakemberekre, valamint két kategóriában az önkormányzatok erkölcsi és anyagi elismerésére.

Részletek