2020-05-12

„Fejleszd a platformodat!” – „Nextgen” lehetőségek e-sport játékosoknak és csapatoknak

Ha értetted a címben használt kifejezéseket, nem ijedsz meg a mérkőzésektől, ellesed a jobbaktól a taktikákat, vagy épp hibátlan a mérleged és te vagy a legjobb, akkor az alábbi lehetőségeket neked gyűjtöttük össze! A Nemzeti Tehetség Programban tudjuk, hogy mennyire fontosak a kihívások, a versenyszellem és a közös digitális élmények. Indul a rájátszás! Te mit választanál karaktered képességeinek fejlesztéséhez, hogy növeld esélyed a következő összecsapáskor? A digitális sport és az e-sport képviselőinek figyelmébe ajánljuk a Nemzeti Tehetség Programot!

„Fejleszd a platformodat!” – „Nextgen” lehetőségek e-sport játékosoknak és csapatoknak

Legyél akár fiatal, akár veteránnak számító a pályán, ha szeretnél jobb lenni vagy pont te vagy a saját posztodon a legjobb, akkor rád gondoltunk, amikor a digitalizáció nyújtotta lehetőségek kihasználására bátorító, sportot és szellemi fittséget támogató pályázatokat dolgoztunk ki. Magyarország jövője számára a digitalizáció az e-sport tehetséggondozási területén is jelentős célkitűzés. Tudjuk, hogy a sport komplex digitális megközelítése az előttünk álló évtizedek szempontjából hosszútávú haszonnal jár.

 

Az alig egy emberöltővel ezelőtt megszülető e-sport a digitalizáció és a sokszor filmszerű élményt nyújtó videójátékok terjedésének köszönhetően mára diverzifikált, összetett versenyrendszerekkel rendelkező, több esetben nemzetközi szövetség által koordinált területté nőtte ki magát. A e-sport szellemi sport, miként a sakk, az e-sport ligák az idő előrehaladtával egyre fokozottabb érdeklődésre tartanak számot.

 

 

A sportági szakszövetségek szerepe folyamatosan növekedik a digitális sport területén, az Union Cycliste Internationale (UCI) már együttműködést jelentett be a Zwift-tel, együtt rendeznek 2020-ban kerékpáros e-sport világbajnokságot (UCI Cycling Esports World Championship). A digitális sport a magyar állam számára is fontos, 2019-ben Budapesten került megrendezésre a visegrádi régió e-sport tornája, sőt napjainkra már az MTK, DVTK, FTC, Honvéd e-sport szakosztályokkal is rendelkezik. Az e-sport akármelyik területén is tetted le a névjegyed, ha nem ijedsz meg a félelmetes kihívásoktól, ha büszke vagy a statisztikádra, az alábbi ajánlót neked készítettük a Nemzeti Tehetség Program pályázataiból! A Nemzeti Tehetség Programban 2009 óta több mint 14.000 nyertes pályázatot támogatott a magyar Kormány közvetve vagy közvetlenül ösztöndíj formájában.

 

A 2020/2021-es tanévben legyen a Tiéd az egyik!

 

  1. Magánszemélyként részesülhetsz a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjban! (Keretösszeg: 155.537.000 Ft)
  • Amennyiben 8 évet betöltött, de 12 évnél fiatalabb vagy, az „A1” komponens keretében legalább 100.000 Ft, legfeljebb 300.000 Ft vissza nem térítendő ösztöndíjban részesülhetsz.
  • A tanulói jogviszonnyal rendelkező 12-25 éves fiatalok az „A2” komponens esetében legalább 100.000 Ft, legfeljebb 1.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek.
  • A 18. életévet betöltött és legfeljebb 35 éves tudományos kutatómunkában kiemelkedő fiatalok a „B” komponensen pályázhatnak legalább 100.000, legfeljebb 1.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásra.
  • A „C” komponensen a 16. életévet betöltött, legfeljebb 35 éves tanulói jogviszonnyal nem rendelkező fiatalok, fiatal felnőttek igényelhetnek legalább 100.000, legfeljebb 1.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek.

 

Figyeld az NFTÖ felhívásának megjelenését az emet.gov.hu honlapon és jelentkezz digitális sport tárgykörben pályázatunkra!

 

  1. A hazai köznevelési intézmények, a művészeti felsőoktatási intézmények; a művészeti/művészetközvetítői képzést folytató karok, intézetek; Magyarországon bejegyzett egyesület, alapítvány, közalapítvány és nonprofit gazdasági társaság, melynek létesítő okiratában a célok és/vagy a tevékenységek között az oktatás/nevelés és/vagy a tehetséggondozás szerepel, egyházi jogi személy esetében az alábbi pályázatokat ajánljuk figyelmetekbe:

 

  • NTP-KTK-20 (A hazai kettős vagy többszörös különlegességű tehetségeket segítő tehetséggondozó programok támogatása) Keretösszeg: 20.000.000 Ft
  • NTP-SFT-20 (A hazai és határon túli sporttehetségeket fejlesztő tehetséggondozó programok támogatása) Keretösszeg: 10.000.000 Ft
  • NTP-MTTD-20 (A matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása) Keretösszeg: 140.000.000 Ft

 

Részletes felhívások az emet.gov.hu oldalon: http://www.emet.gov.hu/cimke/NTP_2020/

Mert a tehetség számít!

 

 

[Fotó: Pixabay.com]

További híreink
Stratégiai cél a tehetségek támogatása
2023-03-06

A kormány egyik fő stratégiai célja a tehetségek támogatása, a 14 éve létrejött Nemzeti Tehetség Program révén évente 300-350 ezer fiatalt segítenek, eddig összesen 19 ezer pályázatot díjaztak közel 33 milliárd forint értékben – mondta el Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára vasárnap az M1 Ma este című műsorában.

Részletek
Boros Misivel indult útjára a Nemzeti Tehetség Program idei kampánya
2023-03-02

„99 % tehetség, 1 % adó” szlogennel és a fiatal zongorista tehetség, Boros Misi védnökségével indult útjára a Nemzeti Tehetség Program (NTP) idei kampánya. Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón bejelentette: idén a közösségek állnak az NTP kampányának fókuszában. A program megvalósítására a nehéz gazdasági helyzet ellenére a tavalyihoz hasonlóan magas összeg, 4,3 milliárd forint áll rendelkezésre. Emellett az adózók idén is segíthetik a tehetséges magyar fiatalokat személyi jövedelemadójuk „második” 1%-ának – a 1823-as technikai számra szóló – felajánlásával.

Részletek
Ismét lehet pályázni a pedagógusok és önkormányzatok elismerését jelképező „BONIS BONA – A NEMZET TEHETSÉGEIÉRT” és „TEHETSÉGBARÁT ÖNKORMÁNYZAT” díjakra
2023-02-09

A Nemzeti Tehetség Program keretében idén is elismerik a pedagógusok munkáját. A díjakra három kategóriában lehet ajánlást tenni: egyrészt a tehetséggondozás területén kiemelkedő munkát végző szakemberekre, valamint két kategóriában az önkormányzatok erkölcsi és anyagi elismerésére.

Részletek