2020-05-12

„Fejleszd a platformodat!” – „Nextgen” lehetőségek e-sport játékosoknak és csapatoknak

Ha értetted a címben használt kifejezéseket, nem ijedsz meg a mérkőzésektől, ellesed a jobbaktól a taktikákat, vagy épp hibátlan a mérleged és te vagy a legjobb, akkor az alábbi lehetőségeket neked gyűjtöttük össze! A Nemzeti Tehetség Programban tudjuk, hogy mennyire fontosak a kihívások, a versenyszellem és a közös digitális élmények. Indul a rájátszás! Te mit választanál karaktered képességeinek fejlesztéséhez, hogy növeld esélyed a következő összecsapáskor? A digitális sport és az e-sport képviselőinek figyelmébe ajánljuk a Nemzeti Tehetség Programot!

„Fejleszd a platformodat!” – „Nextgen” lehetőségek e-sport játékosoknak és csapatoknak

Legyél akár fiatal, akár veteránnak számító a pályán, ha szeretnél jobb lenni vagy pont te vagy a saját posztodon a legjobb, akkor rád gondoltunk, amikor a digitalizáció nyújtotta lehetőségek kihasználására bátorító, sportot és szellemi fittséget támogató pályázatokat dolgoztunk ki. Magyarország jövője számára a digitalizáció az e-sport tehetséggondozási területén is jelentős célkitűzés. Tudjuk, hogy a sport komplex digitális megközelítése az előttünk álló évtizedek szempontjából hosszútávú haszonnal jár.

 

Az alig egy emberöltővel ezelőtt megszülető e-sport a digitalizáció és a sokszor filmszerű élményt nyújtó videójátékok terjedésének köszönhetően mára diverzifikált, összetett versenyrendszerekkel rendelkező, több esetben nemzetközi szövetség által koordinált területté nőtte ki magát. A e-sport szellemi sport, miként a sakk, az e-sport ligák az idő előrehaladtával egyre fokozottabb érdeklődésre tartanak számot.

 

 

A sportági szakszövetségek szerepe folyamatosan növekedik a digitális sport területén, az Union Cycliste Internationale (UCI) már együttműködést jelentett be a Zwift-tel, együtt rendeznek 2020-ban kerékpáros e-sport világbajnokságot (UCI Cycling Esports World Championship). A digitális sport a magyar állam számára is fontos, 2019-ben Budapesten került megrendezésre a visegrádi régió e-sport tornája, sőt napjainkra már az MTK, DVTK, FTC, Honvéd e-sport szakosztályokkal is rendelkezik. Az e-sport akármelyik területén is tetted le a névjegyed, ha nem ijedsz meg a félelmetes kihívásoktól, ha büszke vagy a statisztikádra, az alábbi ajánlót neked készítettük a Nemzeti Tehetség Program pályázataiból! A Nemzeti Tehetség Programban 2009 óta több mint 14.000 nyertes pályázatot támogatott a magyar Kormány közvetve vagy közvetlenül ösztöndíj formájában.

 

A 2020/2021-es tanévben legyen a Tiéd az egyik!

 

  1. Magánszemélyként részesülhetsz a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjban! (Keretösszeg: 155.537.000 Ft)
  • Amennyiben 8 évet betöltött, de 12 évnél fiatalabb vagy, az „A1” komponens keretében legalább 100.000 Ft, legfeljebb 300.000 Ft vissza nem térítendő ösztöndíjban részesülhetsz.
  • A tanulói jogviszonnyal rendelkező 12-25 éves fiatalok az „A2” komponens esetében legalább 100.000 Ft, legfeljebb 1.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek.
  • A 18. életévet betöltött és legfeljebb 35 éves tudományos kutatómunkában kiemelkedő fiatalok a „B” komponensen pályázhatnak legalább 100.000, legfeljebb 1.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásra.
  • A „C” komponensen a 16. életévet betöltött, legfeljebb 35 éves tanulói jogviszonnyal nem rendelkező fiatalok, fiatal felnőttek igényelhetnek legalább 100.000, legfeljebb 1.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek.

 

Figyeld az NFTÖ felhívásának megjelenését az emet.gov.hu honlapon és jelentkezz digitális sport tárgykörben pályázatunkra!

 

  1. A hazai köznevelési intézmények, a művészeti felsőoktatási intézmények; a művészeti/művészetközvetítői képzést folytató karok, intézetek; Magyarországon bejegyzett egyesület, alapítvány, közalapítvány és nonprofit gazdasági társaság, melynek létesítő okiratában a célok és/vagy a tevékenységek között az oktatás/nevelés és/vagy a tehetséggondozás szerepel, egyházi jogi személy esetében az alábbi pályázatokat ajánljuk figyelmetekbe:

 

  • NTP-KTK-20 (A hazai kettős vagy többszörös különlegességű tehetségeket segítő tehetséggondozó programok támogatása) Keretösszeg: 20.000.000 Ft
  • NTP-SFT-20 (A hazai és határon túli sporttehetségeket fejlesztő tehetséggondozó programok támogatása) Keretösszeg: 10.000.000 Ft
  • NTP-MTTD-20 (A matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása) Keretösszeg: 140.000.000 Ft

 

Részletes felhívások az emet.gov.hu oldalon: http://www.emet.gov.hu/cimke/NTP_2020/

Mert a tehetség számít!

 

 

[Fotó: Pixabay.com]

További híreink
A Bagossy Brothers Companyval, Illés Fanni paralimpikonnal és Kis-Tóth Ágnes asztrofizikussal indul a Nemzeti Tehetség Program idei kampánya
2024-03-27

Az eddigi évekhez hasonlóan a Nemzeti Tehetség Program (NTP) idei kampányát is ismert és elismert művészek, sportolók és tudósok támogatják: 2024-ben a Bagossy Brothers Company, Illés Fanni paralimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó, valamint Kis-Tóth Ágnes asztrofizikus állt az ország legnagyobb tehetségtámogató programja mellé – jelentette be a kampányindító sajtótájékoztatón Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára. Az eseményen elhangzott, hogy a program forrását a költségvetési támogatás mellett továbbra is a tehetséggondozás iránt elkötelezett adózók 1%-os felajánlásai képezik. A program indulása óta az állampolgárok személyi jövedelemadójuk „második" 1%-ával összesen már több mint 19 milliárd forinttal támogatták a Nemzeti Tehetség Programot, amit idén is a 1823-as technikai szám megjelölésével tehetnek meg.

Részletek
Ismét lehet pályázni a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” és a „Tehetségbarát Önkormányzat” díjra
2024-01-24

A kiemelkedő munkát végző pedagógusok, tehetséggondozók erkölcsi és anyagi elismerésére három kategóriában lehet ajánlást tenni, míg az önkormányzatok két kategóriában pályázhatnak. A díjak odaítélésének fő célja, hogy megbecsülje a fiatalok tehetséggondozásáért elkötelezett szakembereket és önkormányzatokat.

Részletek
Idén a szolnoki tehetségeké a főszerep
2023-11-11

Ismét itt a helyi tehetségtámogatás hónapja! A tehetséges fiatalokra elsőként a környezetük figyel fel, itt kapják meg az első inspirációt, ezért kiemelten fontos, hogy helyben is megfelelő támogatást kapjanak. A Nemzeti Tehetség Program (NTP) a helyi közösségek nélkülözhetetlen tehetségtámogató szerepére hívja fel a figyelmet novemberben, amely immár negyedik éve a helyi tehetségtámogatás hónapja. Az idei évben Szolnok mint a Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal tavaly már második alkalommal elismert település kerül a figyelem középpontjába. A városban kiváló lehetőségek állnak a tehetséges fiatalok rendelkezésére, az NTP programjainak köszönhetően pedig jelentős segítséget kapnak a diákok, valamint mentoraik és a tehetséggondozó szervezetek.

Részletek