2021-01-15

Online formában szervezték meg a TALENTn Tehetségfórumot

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósult TALENTn Tehetségfórum olyan kezdeményezés, amelyen a tehetségek találkozásával gondolataik, lehetőségeik - reményeink szerint - nem egyszerűen összeadódnak, hanem megsokszorozódnak, hatványokra emelkednek. Ezt fejezi ki a rendezvény elnevezése.

Online formában szervezték meg a TALENTn Tehetségfórumot

2019-ben a Silver Kiadó Kft. támogatást nyert az NTP-ITR-M-19-B pályázaton, így a Nemzeti Tehetség Program támogatásával elindult a TALENTn Tehetségfórum előkészítése. A TALENTn Tehetségfórum olyan kezdeményezés, amelyen a tehetségek találkozásával gondolataik, lehetőségeik nem egyszerűen összeadódnak, hanem megsokszorozódnak, hatványokra emelkednek.

A fórum szervezése során felvették a kapcsolatot a partneregyetemekkel (Debreceni Egyetem, Dunaújvárosi Egyetem és Neumann János Egyetem), megkezdődött az előadók és a témák kiválasztása, az előzetes beharangozó kommunikáció, a vizuális design munkák készítése.

 

A koronavírus-járvány miatt a 2020 tavaszára tervezett fórumot őszre halasztották, azonban a járvány második hulláma miatt az is lehetetlenné vált, és egy teljesen új koncepciót kellett kitalálni a Tehetségfórum megvalósítása, ezáltal a pályázati célok teljesülése érdekében. A kiválasztott tehetségek előadásait audiovizuális formában rögzítették, majd az elkészült 11 videót közzétették az 50 tehetséges magyar fiatal youtube csatornáján.

Az NTP TALENTn Tehetségfórum Online gyűjtemény itt elérhető.

 

A videók össznézettsége néhány nap alatt túlszárnyalta a 18 ezret, ami lényegesen nagyobb elérést jelent,

mint amekkora a tehetségfórumok 150-200 fős közönségével elérhető lett volna. Másik pozitív előnye a fórum online térbe való áthelyezésének, hogy így nemcsak 5-6 tehetség előadását ismerhették meg a fiatalok, hanem valamennyi előadó történetéből inspirációt, motivációt meríthetnek a közösségi oldalra látogatók.

A TALENTn Tehetségfórum videói nemcsak a fiatalokat megszólító előadások, hanem a videókban bemutatkozó tehetségek számára is széleskörű megjelenési lehetőséget biztosít. Egy kényszerhelyzetből végül az eredeti célkitűzéseket is felülmúló, sikeres megoldás született.

 

További híreink
Felhívás a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum civil tagjainak választására
2021-11-24

A Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Minisztere megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő ezúton teszi közzé a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum nem kormányzati szervezeteket képviselő tagjainak megválasztásához szükséges dokumentumokat. Benyújtási határidő: 2021. december 8.

Részletek
Rácz Zsófia a Hír Tv Radar című műsorában a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramról
2021-11-17

A kiemelkedően tehetséges gyermekek gyakran képességeikhez mérten külföldi egyetemeken szeretnék folytatni tanulmányaikat, ám ennek anyagi vonzata is jelentős így sokan nem engedhetik meg maguknak. Ebben segít a Stipendium Peregrinum ösztöndíj program, ami lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy képességeik és tudásuk alapján a világ legrangosabb egyetemeire felvételizzenek. A diploma megszerzését követően tudásukat Magyarországon kamatoztatják majd.

Részletek
Zalaegerszegen jó tehetséges fiatalnak lenni!
2021-11-15

A Nemzeti Tehetség Program tematikus hónapjában bemutatkozik Zalaegerszeg, mint Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal elismert település. A második alkalommal indított kampányban zalaegerszegi fiatal tehetségek közreműködésével készült film hangsúlyozza a helyi tehetségtámogatás fontosságát.

Részletek