2021-01-15

Online formában szervezték meg a TALENTn Tehetségfórumot

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósult TALENTn Tehetségfórum olyan kezdeményezés, amelyen a tehetségek találkozásával gondolataik, lehetőségeik - reményeink szerint - nem egyszerűen összeadódnak, hanem megsokszorozódnak, hatványokra emelkednek. Ezt fejezi ki a rendezvény elnevezése.

Online formában szervezték meg a TALENTn Tehetségfórumot

2019-ben a Silver Kiadó Kft. támogatást nyert az NTP-ITR-M-19-B pályázaton, így a Nemzeti Tehetség Program támogatásával elindult a TALENTn Tehetségfórum előkészítése. A TALENTn Tehetségfórum olyan kezdeményezés, amelyen a tehetségek találkozásával gondolataik, lehetőségeik nem egyszerűen összeadódnak, hanem megsokszorozódnak, hatványokra emelkednek.

A fórum szervezése során felvették a kapcsolatot a partneregyetemekkel (Debreceni Egyetem, Dunaújvárosi Egyetem és Neumann János Egyetem), megkezdődött az előadók és a témák kiválasztása, az előzetes beharangozó kommunikáció, a vizuális design munkák készítése.

 

A koronavírus-járvány miatt a 2020 tavaszára tervezett fórumot őszre halasztották, azonban a járvány második hulláma miatt az is lehetetlenné vált, és egy teljesen új koncepciót kellett kitalálni a Tehetségfórum megvalósítása, ezáltal a pályázati célok teljesülése érdekében. A kiválasztott tehetségek előadásait audiovizuális formában rögzítették, majd az elkészült 11 videót közzétették az 50 tehetséges magyar fiatal youtube csatornáján.

Az NTP TALENTn Tehetségfórum Online gyűjtemény itt elérhető.

 

A videók össznézettsége néhány nap alatt túlszárnyalta a 18 ezret, ami lényegesen nagyobb elérést jelent,

mint amekkora a tehetségfórumok 150-200 fős közönségével elérhető lett volna. Másik pozitív előnye a fórum online térbe való áthelyezésének, hogy így nemcsak 5-6 tehetség előadását ismerhették meg a fiatalok, hanem valamennyi előadó történetéből inspirációt, motivációt meríthetnek a közösségi oldalra látogatók.

A TALENTn Tehetségfórum videói nemcsak a fiatalokat megszólító előadások, hanem a videókban bemutatkozó tehetségek számára is széleskörű megjelenési lehetőséget biztosít. Egy kényszerhelyzetből végül az eredeti célkitűzéseket is felülmúló, sikeres megoldás született.

 

További híreink
Ismét lehet pályázni a pedagógusok és önkormányzatok elismerését jelképező „BONIS BONA – A NEMZET TEHETSÉGEIÉRT” és „TEHETSÉGBARÁT ÖNKORMÁNYZAT” díjakra
2023-02-09

A Nemzeti Tehetség Program keretében idén is elismerik a pedagógusok munkáját. A díjakra három kategóriában lehet ajánlást tenni: egyrészt a tehetséggondozás területén kiemelkedő munkát végző szakemberekre, valamint két kategóriában az önkormányzatok erkölcsi és anyagi elismerésére.

Részletek
Újabb húsz vállalkozás elindítását támogatja a Start-program
2023-02-03

Újabb húsz fiatal innovatív vállalkozásának megvalósítását támogatja a Nemzeti Tehetség Központ és a Design Terminál Start-programja – jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten.

Részletek
Farsangi Bajnokság az Okos Dobozon
2023-02-01

2023. február 1. és február 22. között az Okos Doboz a második félév első online Bajnokságát szervezi meg, melyen a határon belül és kívül élő magyar diákok versenyezhetnek, mérhetik össze tudásukat matematika feladatok, illetve gondolkodási képességet mérő és fejlesztő játékok megoldásával. A három hétig tartó Bajnokság a www.okosdoboz.hu oldalon érhető el, melyhez a verseny ideje alatt folyamatosan lehet csatlakozni. A Bajnokság a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

Részletek