2021-01-15

Online formában szervezték meg a TALENTn Tehetségfórumot

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósult TALENTn Tehetségfórum olyan kezdeményezés, amelyen a tehetségek találkozásával gondolataik, lehetőségeik - reményeink szerint - nem egyszerűen összeadódnak, hanem megsokszorozódnak, hatványokra emelkednek. Ezt fejezi ki a rendezvény elnevezése.

Online formában szervezték meg a TALENTn Tehetségfórumot

2019-ben a Silver Kiadó Kft. támogatást nyert az NTP-ITR-M-19-B pályázaton, így a Nemzeti Tehetség Program támogatásával elindult a TALENTn Tehetségfórum előkészítése. A TALENTn Tehetségfórum olyan kezdeményezés, amelyen a tehetségek találkozásával gondolataik, lehetőségeik nem egyszerűen összeadódnak, hanem megsokszorozódnak, hatványokra emelkednek.

A fórum szervezése során felvették a kapcsolatot a partneregyetemekkel (Debreceni Egyetem, Dunaújvárosi Egyetem és Neumann János Egyetem), megkezdődött az előadók és a témák kiválasztása, az előzetes beharangozó kommunikáció, a vizuális design munkák készítése.

 

A koronavírus-járvány miatt a 2020 tavaszára tervezett fórumot őszre halasztották, azonban a járvány második hulláma miatt az is lehetetlenné vált, és egy teljesen új koncepciót kellett kitalálni a Tehetségfórum megvalósítása, ezáltal a pályázati célok teljesülése érdekében. A kiválasztott tehetségek előadásait audiovizuális formában rögzítették, majd az elkészült 11 videót közzétették az 50 tehetséges magyar fiatal youtube csatornáján.

Az NTP TALENTn Tehetségfórum Online gyűjtemény itt elérhető.

 

A videók össznézettsége néhány nap alatt túlszárnyalta a 18 ezret, ami lényegesen nagyobb elérést jelent,

mint amekkora a tehetségfórumok 150-200 fős közönségével elérhető lett volna. Másik pozitív előnye a fórum online térbe való áthelyezésének, hogy így nemcsak 5-6 tehetség előadását ismerhették meg a fiatalok, hanem valamennyi előadó történetéből inspirációt, motivációt meríthetnek a közösségi oldalra látogatók.

A TALENTn Tehetségfórum videói nemcsak a fiatalokat megszólító előadások, hanem a videókban bemutatkozó tehetségek számára is széleskörű megjelenési lehetőséget biztosít. Egy kényszerhelyzetből végül az eredeti célkitűzéseket is felülmúló, sikeres megoldás született.

 

További híreink
Karácsonyi beszélgetés Novák Katalinnal
2020-12-22

Kedves Miniszter Asszony! A honlapján ezt a jelmondatát olvashatjuk: „Legfontosabb értéknek azt tartom, hogy hittel és meggyőződéssel éljük az életünket és így végezzük a munkánkat is”. Hogyan jelent meg mindez 2020-ban, ebben a rendkívüli évben, az Ön mindennapjaiban? A hit, a meggyőződés nem elvont fogalmak, szerencsés esetben áthatják a döntéseinket. Az idei megpróbáltatások ellenére is sikerült megtalálni azt, hogyan tudunk másoknak segíteni. Ez adott nekem erőt eddig és ez fog a jövőben is.

Részletek
Eszközátadások a Minősített Tehetséggondozó Műhelyek részére
2020-12-20

A Tehetségek Magyarországa EFOP 3.2.1 projekt keretében összesen 31 intézményben 328 új tehetséggondozáshoz és -fejlesztéshez használható eszközt használhatnak ezentúl a tanulók.

Részletek
Emelkedő pályán a hazai tehetséggondozás
2020-12-07

Az elmúlt öt évben tovább nőtt a Nemzeti Tehetség Program (NTP), a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) és a Tehetségpontok ismertsége – derül ki abból a közvélemény-kutatásból, amely 2015 után ismét megvizsgálta, hogyan gondolkodnak a magyarok a tehetségről. A válaszokból látható, hogy továbbra is megtérülő befektetés a tehetségek támogatása: a válaszadók több mint 70%-a úgy véli, hogy a tehetséges emberek növelik Magyarország hírnevét, több mint 60%-uk szerint pedig ők az ország sikerének motorjai.

Részletek