2021-01-15

Online formában szervezték meg a TALENTn Tehetségfórumot

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósult TALENTn Tehetségfórum olyan kezdeményezés, amelyen a tehetségek találkozásával gondolataik, lehetőségeik - reményeink szerint - nem egyszerűen összeadódnak, hanem megsokszorozódnak, hatványokra emelkednek. Ezt fejezi ki a rendezvény elnevezése.

Online formában szervezték meg a TALENTn Tehetségfórumot

2019-ben a Silver Kiadó Kft. támogatást nyert az NTP-ITR-M-19-B pályázaton, így a Nemzeti Tehetség Program támogatásával elindult a TALENTn Tehetségfórum előkészítése. A TALENTn Tehetségfórum olyan kezdeményezés, amelyen a tehetségek találkozásával gondolataik, lehetőségeik nem egyszerűen összeadódnak, hanem megsokszorozódnak, hatványokra emelkednek.

A fórum szervezése során felvették a kapcsolatot a partneregyetemekkel (Debreceni Egyetem, Dunaújvárosi Egyetem és Neumann János Egyetem), megkezdődött az előadók és a témák kiválasztása, az előzetes beharangozó kommunikáció, a vizuális design munkák készítése.

 

A koronavírus-járvány miatt a 2020 tavaszára tervezett fórumot őszre halasztották, azonban a járvány második hulláma miatt az is lehetetlenné vált, és egy teljesen új koncepciót kellett kitalálni a Tehetségfórum megvalósítása, ezáltal a pályázati célok teljesülése érdekében. A kiválasztott tehetségek előadásait audiovizuális formában rögzítették, majd az elkészült 11 videót közzétették az 50 tehetséges magyar fiatal youtube csatornáján.

Az NTP TALENTn Tehetségfórum Online gyűjtemény itt elérhető.

 

A videók össznézettsége néhány nap alatt túlszárnyalta a 18 ezret, ami lényegesen nagyobb elérést jelent,

mint amekkora a tehetségfórumok 150-200 fős közönségével elérhető lett volna. Másik pozitív előnye a fórum online térbe való áthelyezésének, hogy így nemcsak 5-6 tehetség előadását ismerhették meg a fiatalok, hanem valamennyi előadó történetéből inspirációt, motivációt meríthetnek a közösségi oldalra látogatók.

A TALENTn Tehetségfórum videói nemcsak a fiatalokat megszólító előadások, hanem a videókban bemutatkozó tehetségek számára is széleskörű megjelenési lehetőséget biztosít. Egy kényszerhelyzetből végül az eredeti célkitűzéseket is felülmúló, sikeres megoldás született.

 

További híreink
Novák Katalin: Elindult a világon egyedülálló Nemzeti Tehetség Program idei 1%-os SZJA-kampánya Polgár Judit védnökségével
2021-04-27

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Facebook-oldalán, online sajtótájékoztató keretében jelentette be a Nemzeti Tehetség Program idei kampányának indulását. A „99% tehetség – 1% adó” szlogen arra hívja fel a figyelmet, hogy idén is várják az 1 százalékos személyi jövedelemadó felajánlásokat a Nemzeti Tehetség Program javára, mellyel a tehetséges magyar fiatalok támogatásához járulhatnak hozzá az adózók.

Részletek
99% tehetség – 1% adó
2021-03-31

Támogassa adója második 1%-ával a tehetséges magyar fiatalokat! Idén is várja az 1%-os személyijövedelemadó-felajánlásokat a Nemzeti Tehetség Program a 1823-as technikai számon.

Részletek
Tehetség és lehetőség
2021-03-24

A Vendég a háznál február 23-i adás tartalmából. A szülőként hajlamosak vagyunk már magzatkorú a gyermekünkről is megállapítani, hogy erős lesz, nagy focista lesz, okos lesz. Azután a születés pillanatától keressük benne a lehetőséget, a képességet.

Részletek