2021-01-15

Online formában szervezték meg a TALENTn Tehetségfórumot

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósult TALENTn Tehetségfórum olyan kezdeményezés, amelyen a tehetségek találkozásával gondolataik, lehetőségeik - reményeink szerint - nem egyszerűen összeadódnak, hanem megsokszorozódnak, hatványokra emelkednek. Ezt fejezi ki a rendezvény elnevezése.

Online formában szervezték meg a TALENTn Tehetségfórumot

2019-ben a Silver Kiadó Kft. támogatást nyert az NTP-ITR-M-19-B pályázaton, így a Nemzeti Tehetség Program támogatásával elindult a TALENTn Tehetségfórum előkészítése. A TALENTn Tehetségfórum olyan kezdeményezés, amelyen a tehetségek találkozásával gondolataik, lehetőségeik nem egyszerűen összeadódnak, hanem megsokszorozódnak, hatványokra emelkednek.

A fórum szervezése során felvették a kapcsolatot a partneregyetemekkel (Debreceni Egyetem, Dunaújvárosi Egyetem és Neumann János Egyetem), megkezdődött az előadók és a témák kiválasztása, az előzetes beharangozó kommunikáció, a vizuális design munkák készítése.

 

A koronavírus-járvány miatt a 2020 tavaszára tervezett fórumot őszre halasztották, azonban a járvány második hulláma miatt az is lehetetlenné vált, és egy teljesen új koncepciót kellett kitalálni a Tehetségfórum megvalósítása, ezáltal a pályázati célok teljesülése érdekében. A kiválasztott tehetségek előadásait audiovizuális formában rögzítették, majd az elkészült 11 videót közzétették az 50 tehetséges magyar fiatal youtube csatornáján.

Az NTP TALENTn Tehetségfórum Online gyűjtemény itt elérhető.

 

A videók össznézettsége néhány nap alatt túlszárnyalta a 18 ezret, ami lényegesen nagyobb elérést jelent,

mint amekkora a tehetségfórumok 150-200 fős közönségével elérhető lett volna. Másik pozitív előnye a fórum online térbe való áthelyezésének, hogy így nemcsak 5-6 tehetség előadását ismerhették meg a fiatalok, hanem valamennyi előadó történetéből inspirációt, motivációt meríthetnek a közösségi oldalra látogatók.

A TALENTn Tehetségfórum videói nemcsak a fiatalokat megszólító előadások, hanem a videókban bemutatkozó tehetségek számára is széleskörű megjelenési lehetőséget biztosít. Egy kényszerhelyzetből végül az eredeti célkitűzéseket is felülmúló, sikeres megoldás született.

 

További híreink
Ismét lehet pályázni a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” és a „Tehetségbarát Önkormányzat” díjra
2024-01-24

A kiemelkedő munkát végző pedagógusok, tehetséggondozók erkölcsi és anyagi elismerésére három kategóriában lehet ajánlást tenni, míg az önkormányzatok két kategóriában pályázhatnak. A díjak odaítélésének fő célja, hogy megbecsülje a fiatalok tehetséggondozásáért elkötelezett szakembereket és önkormányzatokat.

Részletek
Idén a szolnoki tehetségeké a főszerep
2023-11-11

Ismét itt a helyi tehetségtámogatás hónapja! A tehetséges fiatalokra elsőként a környezetük figyel fel, itt kapják meg az első inspirációt, ezért kiemelten fontos, hogy helyben is megfelelő támogatást kapjanak. A Nemzeti Tehetség Program (NTP) a helyi közösségek nélkülözhetetlen tehetségtámogató szerepére hívja fel a figyelmet novemberben, amely immár negyedik éve a helyi tehetségtámogatás hónapja. Az idei évben Szolnok mint a Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal tavaly már második alkalommal elismert település kerül a figyelem középpontjába. A városban kiváló lehetőségek állnak a tehetséges fiatalok rendelkezésére, az NTP programjainak köszönhetően pedig jelentős segítséget kapnak a diákok, valamint mentoraik és a tehetséggondozó szervezetek.

Részletek
Harmincéves az Addetur budapesti baptista gimnázium
2023-10-24

A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára mondott köszöntőt az Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen, Budapesten pénteken.

Részletek