2021-03-24

Tehetség és lehetőség

A Vendég a háznál február 23-i adás tartalmából. A szülőként hajlamosak vagyunk már magzatkorú a gyermekünkről is megállapítani, hogy erős lesz, nagy focista lesz, okos lesz. Azután a születés pillanatától keressük benne a lehetőséget, a képességet.

Tehetség és lehetőség

De felismerjük-e a valódi tehetséget, amikor jelentkezik? Észrevesszük-e, ha olyan területen lesz kiváló, amire nem is gondoltunk, vagy amiben mi nem vagyunk járatosak? És hol találunk segítséget, ha a tehetség kibontakoztatásához anyagi forrásra lenne szükség?

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége is számos lehetőséget kínál a gyerekek képességeinek felismerésére és kibontakoztatására. A Kossuth Rádióban Bajor Péterrel, a MATEHETSZ ügyvezetőjével beszélgettek a témáról. Érdemes meghallgatni:

https://mediaklikk.hu/kossuth-radio/cikk/2021/02/22/tehetseg-es-lehetoseg/

 

 

 

fotó: pixabay.com

forrás: mediaklikk.hu

További híreink
Novák Katalin: Elindult a világon egyedülálló Nemzeti Tehetség Program idei 1%-os SZJA-kampánya Polgár Judit védnökségével
2021-04-27

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Facebook-oldalán, online sajtótájékoztató keretében jelentette be a Nemzeti Tehetség Program idei kampányának indulását. A „99% tehetség – 1% adó” szlogen arra hívja fel a figyelmet, hogy idén is várják az 1 százalékos személyi jövedelemadó felajánlásokat a Nemzeti Tehetség Program javára, mellyel a tehetséges magyar fiatalok támogatásához járulhatnak hozzá az adózók.

Részletek
99% tehetség – 1% adó
2021-03-31

Támogassa adója második 1%-ával a tehetséges magyar fiatalokat! Idén is várja az 1%-os személyijövedelemadó-felajánlásokat a Nemzeti Tehetség Program a 1823-as technikai számon.

Részletek
Megnyílt az online ajánlófelület, idén is várják a jelöléseket a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” és a „Tehetségbarát Önkormányzat” díjakra
2021-03-13

Ezek a díjak jelképezik és elismerik azt a tehetséggondozó munkát, amelyet a közösségek és a tehetséggondozásban dolgozó szakemberek végeznek a kiemelkedő magyar fiatalok tehetségkibontakoztatásáért.

Részletek