2021-03-24

Tehetség és lehetőség

A Vendég a háznál február 23-i adás tartalmából. A szülőként hajlamosak vagyunk már magzatkorú a gyermekünkről is megállapítani, hogy erős lesz, nagy focista lesz, okos lesz. Azután a születés pillanatától keressük benne a lehetőséget, a képességet.

Tehetség és lehetőség

De felismerjük-e a valódi tehetséget, amikor jelentkezik? Észrevesszük-e, ha olyan területen lesz kiváló, amire nem is gondoltunk, vagy amiben mi nem vagyunk járatosak? És hol találunk segítséget, ha a tehetség kibontakoztatásához anyagi forrásra lenne szükség?

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége is számos lehetőséget kínál a gyerekek képességeinek felismerésére és kibontakoztatására. A Kossuth Rádióban Bajor Péterrel, a MATEHETSZ ügyvezetőjével beszélgettek a témáról. Érdemes meghallgatni:

https://mediaklikk.hu/kossuth-radio/cikk/2021/02/22/tehetseg-es-lehetoseg/

 

 

 

fotó: pixabay.com

forrás: mediaklikk.hu

További híreink
Felhívás a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum civil tagjainak választására
2021-11-24

A Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Minisztere megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő ezúton teszi közzé a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum nem kormányzati szervezeteket képviselő tagjainak megválasztásához szükséges dokumentumokat. Benyújtási határidő: 2021. december 8.

Részletek
Rácz Zsófia a Hír Tv Radar című műsorában a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramról
2021-11-17

A kiemelkedően tehetséges gyermekek gyakran képességeikhez mérten külföldi egyetemeken szeretnék folytatni tanulmányaikat, ám ennek anyagi vonzata is jelentős így sokan nem engedhetik meg maguknak. Ebben segít a Stipendium Peregrinum ösztöndíj program, ami lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy képességeik és tudásuk alapján a világ legrangosabb egyetemeire felvételizzenek. A diploma megszerzését követően tudásukat Magyarországon kamatoztatják majd.

Részletek
Zalaegerszegen jó tehetséges fiatalnak lenni!
2021-11-15

A Nemzeti Tehetség Program tematikus hónapjában bemutatkozik Zalaegerszeg, mint Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal elismert település. A második alkalommal indított kampányban zalaegerszegi fiatal tehetségek közreműködésével készült film hangsúlyozza a helyi tehetségtámogatás fontosságát.

Részletek