2021-06-04

XII. Kárpát-medencei Tehetségnap

Rendhagyó módon adták át a Magyar Tehetség Nagykövete címeket, a Tehetségek Szolgálata és a Genius Loci díjakat

XII. Kárpát-medencei Tehetségnap

2021. május 12-én, a vírushelyzetre való tekintettel, online formában tartottuk meg a Kárpát-medencei Tehetségnapot. Örömmel tölt el bennünket, hogy tehetségsegítő munkánkat a nehézségek ellenére és ahhoz alkalmazkodva folytatni tudtuk – bár jelenlegi Tehetségnapunk nem a megszokott forgatókönyv szerint zajlott, s nem találkozhattunk személyesen, mégis, évről-évre megtisztelő számunkra annak a hosszú távú, sok energiát és elköteleződést igénylő folyamatnak a megünneplése, melyet támogatott tehetségeinknek és a velük foglalkozó tehetségsegítő szakembereknek köszönhetünk.

Az eseményt Bajor Péter, a Matehetsz ügyvezető elnöke nyitotta meg, aki köszöntőjében hangsúlyozta: amikor hosszú hónapokon át az egész világnak a vírushelyzet ad aktuális témát, fokozott elismerés illeti azokat, akik tehetségük mellett kitartásukkal, szorgalmukkal kiemelkedő eredményeket érnek el ebben az időszakban is.

A köszöntőt követően a Kúnné Kocsis Erzsébet vezette Óbudai Árpád Gimnázium „karanténkórusának” előadását hallhattuk, akik egy indián népdal feldolgozását adták elő.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter asszony videóüzenetben közzétett köszöntőjében az egyéni tehetségfejlesztés kiemelt jelentőségét, s a tehetségek egész társadalomra gyakorolt pozitív hatását hangsúlyozta.

 

Tovább a beszámolóra

További híreink
Átadták az idei “Bonis Bona” – A nemzet tehetségeiért díjakat
2021-09-09

A bonis bona discere, azaz jótól jót tanulni – tartja a latin közmondás. Ennek szellemében 57 díjazott vehette át Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztertől és Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkártól a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjat a Budapest Music Centerben megrendezett gálán.

Részletek
Átadták a Stipendium Peregrinum-ösztöndíj okleveleit
2021-08-31

Áder János köztársasági elnök és Novák Katalin családokért felelős miniszter átadta az okleveleket a Stipendium Peregrinum-ösztöndíj idei nyerteseinek hétfőn a budapesti Sándor-palotában.

Részletek
10 éves a Snétberger Program
2021-08-03

A Snétberger Program 2021-ben ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. A Program alapítója Snétberger Ferenc, Liszt- és Kossuth-díjas gitárművész. A Nemzeti Tehetség Központ zászlóshajójának számító programban, a kezdetek óta minden esztendőben mintegy 60 hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatal tökéletesítheti zenei tudását. A kurzusra felvételt nyert diákoknak a képzés a Programnak köszönhetően teljesen ingyenes. A 10 év alatt közel 900 jelentkezőt hallgattak meg, 300 diák végezte el kurzusaikat és 100 órányi koncertet adtak évente, tapasztalatszerzési lehetőséget teremtve ezzel a fiatal tehetségek számára.

Részletek