2021-06-04

XII. Kárpát-medencei Tehetségnap

Rendhagyó módon adták át a Magyar Tehetség Nagykövete címeket, a Tehetségek Szolgálata és a Genius Loci díjakat

XII. Kárpát-medencei Tehetségnap

2021. május 12-én, a vírushelyzetre való tekintettel, online formában tartottuk meg a Kárpát-medencei Tehetségnapot. Örömmel tölt el bennünket, hogy tehetségsegítő munkánkat a nehézségek ellenére és ahhoz alkalmazkodva folytatni tudtuk – bár jelenlegi Tehetségnapunk nem a megszokott forgatókönyv szerint zajlott, s nem találkozhattunk személyesen, mégis, évről-évre megtisztelő számunkra annak a hosszú távú, sok energiát és elköteleződést igénylő folyamatnak a megünneplése, melyet támogatott tehetségeinknek és a velük foglalkozó tehetségsegítő szakembereknek köszönhetünk.

Az eseményt Bajor Péter, a Matehetsz ügyvezető elnöke nyitotta meg, aki köszöntőjében hangsúlyozta: amikor hosszú hónapokon át az egész világnak a vírushelyzet ad aktuális témát, fokozott elismerés illeti azokat, akik tehetségük mellett kitartásukkal, szorgalmukkal kiemelkedő eredményeket érnek el ebben az időszakban is.

A köszöntőt követően a Kúnné Kocsis Erzsébet vezette Óbudai Árpád Gimnázium „karanténkórusának” előadását hallhattuk, akik egy indián népdal feldolgozását adták elő.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter asszony videóüzenetben közzétett köszöntőjében az egyéni tehetségfejlesztés kiemelt jelentőségét, s a tehetségek egész társadalomra gyakorolt pozitív hatását hangsúlyozta.

 

Tovább a beszámolóra

További híreink
47 fiatal nyerte el idén a Stipendium Peregrinum ösztöndíjat
2021-07-12

Több mint 500 millió forint összértékben támogatja a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram (Stipi) a legtehetségesebb magyar fiatalok külföldi egyetemi tanulmányainak megkezdését vagy folytatását a következő tanévben az összes költségüket fedező állami ösztöndíjjal – jelentette be Novák Katalin, családokért felelős miniszter sajtótájékoztatóján.

Részletek
Minden tehetséges fiatal kapjon esélyt! – Egyedülálló a világon a magyar program
2021-06-02

Dr. Papp Zsófia nagy ajándéknak tartja, hogy olyan területen dolgozhat, ahol folyamatosan kap visszacsatolást a munkájával kapcsolatban, látható eredményeket lehet elérni, ami rendre megerősíti abban, hogy a tehetséggondozásban igazán hálás területen dolgozik. A szakmai feladatok és kihívások mellett eddigi pályafutásáról, valamint a hivatás és a családi élet összehangolásáról is beszélgettünk a Nemzeti Tehetség Központ (NTK) újonnan kinevezett ügyvezetőjével.

Részletek
Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program 2021. évi nyílt pályázati kiírásai
2021-05-29

Összesen 2 milliárd forintnyi támogatásra lehet pályázni a Nemzeti Tehetség Program 2021–2022-es tanévre szóló nyílt pályázatainak keretében, köztük a népszerű Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjra. A Családokért Felelős Miniszter által koordinált támogatási lehetőségek a www.emet.gov.hu oldalon érhetők el.

Részletek