2022-05-19

Tehetség a családban

2022. május 15-én, a Család Nemzetközi Napján elindult a Nemzeti Tehetség Központ új weboldala.

Tehetség a családban

tehetsegacsaladban.hu oldalon a tehetséges gyermeket nevelő szülők találnak számukra hasznos tartalmakat. 

A portált azzal a céllal hozta létre a Nemzeti Tehetség Központ, hogy általa közvetlenül is támogatni tudja azokat a családokat, amelyek tehetséges gyermeket nevelnek. A tehetségkibontakozás folyamata sokszor nehézségekkel teli, melyben a támogató szakemberek (tanárok, edzők) mellett a családoknak is kiemelt szerep jut, e két csoport együttműködése a siker záloga. A Nemzeti Tehetség Központ saját eszközeivel igyekszik ezt segíteni, így a most indult honlapon található felület kitöltésével a szülők maguk is elkészíthetik gyermekük tehetségprofilját.  

A portálon olyan érdekes és hiánypótló cikkek, összefoglalók is megtalálhatóak, amelyek a tehetségsegítés szakmai eredményeit a szülők számára hasznosítható, gyakorlatba átültethető módon mutatják be.  Emellett olyan izgalmas témákkal is foglalkoznak, amelyek a köznapi életben is felbukkannak, de a tehetségeket erőteljesen érintik, mint például a motiváció vagy az imposztor szindróma. 

A portálon olvashatnak interjúkat tehetséget nevelő családokkal, akik tapasztalatikat is megosztják, de térképes kereső segítségével bemutatják az országban található Minősített Tehetséggondozó Műhelyeket és Pedagógiai Szakszolgálatokat, ahova a szülők és gyermekeik egyaránt fordulhatnak, tehetségfejlesztési témákban segítséget kaphatnak.  

 

További híreink
53 TEHETSÉGGONDOZÓ SZAKEMBER ÉS 5 ÖNKORMÁNYZAT VEHETTE ÁT IDÉN A DÍJAKAT
2024-05-17

A Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért idei elismeréseit Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára adta át azoknak a pedagógusoknak és mentoroknak, akik kiemelkedő munkájukkal hosszú idő óta segítik a tehetséges magyar fiatalokat. Az elismerésben ez alkalommal 53 hazai és határon túli pedagógus, illetve mentor részesült, a Tehetségbarát Önkormányzat Díjat pedig 5 települési önkormányzat képviselői vehették át.

Részletek
A Bagossy Brothers Companyval, Illés Fanni paralimpikonnal és Kis-Tóth Ágnes asztrofizikussal indul a Nemzeti Tehetség Program idei kampánya
2024-03-27

Az eddigi évekhez hasonlóan a Nemzeti Tehetség Program (NTP) idei kampányát is ismert és elismert művészek, sportolók és tudósok támogatják: 2024-ben a Bagossy Brothers Company, Illés Fanni paralimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó, valamint Kis-Tóth Ágnes asztrofizikus állt az ország legnagyobb tehetségtámogató programja mellé – jelentette be a kampányindító sajtótájékoztatón Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára. Az eseményen elhangzott, hogy a program forrását a költségvetési támogatás mellett továbbra is a tehetséggondozás iránt elkötelezett adózók 1%-os felajánlásai képezik. A program indulása óta az állampolgárok személyi jövedelemadójuk „második" 1%-ával összesen már több mint 19 milliárd forinttal támogatták a Nemzeti Tehetség Programot, amit idén is a 1823-as technikai szám megjelölésével tehetnek meg.

Részletek
Ismét lehet pályázni a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” és a „Tehetségbarát Önkormányzat” díjra
2024-01-24

A kiemelkedő munkát végző pedagógusok, tehetséggondozók erkölcsi és anyagi elismerésére három kategóriában lehet ajánlást tenni, míg az önkormányzatok két kategóriában pályázhatnak. A díjak odaítélésének fő célja, hogy megbecsülje a fiatalok tehetséggondozásáért elkötelezett szakembereket és önkormányzatokat.

Részletek