2022-05-19

Tehetség a családban

2022. május 15-én, a Család Nemzetközi Napján elindult a Nemzeti Tehetség Központ új weboldala.

Tehetség a családban

tehetsegacsaladban.hu oldalon a tehetséges gyermeket nevelő szülők találnak számukra hasznos tartalmakat. 

A portált azzal a céllal hozta létre a Nemzeti Tehetség Központ, hogy általa közvetlenül is támogatni tudja azokat a családokat, amelyek tehetséges gyermeket nevelnek. A tehetségkibontakozás folyamata sokszor nehézségekkel teli, melyben a támogató szakemberek (tanárok, edzők) mellett a családoknak is kiemelt szerep jut, e két csoport együttműködése a siker záloga. A Nemzeti Tehetség Központ saját eszközeivel igyekszik ezt segíteni, így a most indult honlapon található felület kitöltésével a szülők maguk is elkészíthetik gyermekük tehetségprofilját.  

A portálon olyan érdekes és hiánypótló cikkek, összefoglalók is megtalálhatóak, amelyek a tehetségsegítés szakmai eredményeit a szülők számára hasznosítható, gyakorlatba átültethető módon mutatják be.  Emellett olyan izgalmas témákkal is foglalkoznak, amelyek a köznapi életben is felbukkannak, de a tehetségeket erőteljesen érintik, mint például a motiváció vagy az imposztor szindróma. 

A portálon olvashatnak interjúkat tehetséget nevelő családokkal, akik tapasztalatikat is megosztják, de térképes kereső segítségével bemutatják az országban található Minősített Tehetséggondozó Műhelyeket és Pedagógiai Szakszolgálatokat, ahova a szülők és gyermekeik egyaránt fordulhatnak, tehetségfejlesztési témákban segítséget kaphatnak.  

 

További híreink
Meghosszabbították a jelentkezést a tanári tehetséggondozási ösztöndíjprogramra
2023-09-21

Meghosszabbított jelentkezéssel várják a pályázatokat a Köbüki néven elindított tanári tehetséggondozási ösztöndíjprogramra – jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára csütörtökön.

Részletek
Már lehet pályázni a Nemzeti Tehetség Program idei támogatásaira
2023-09-15

2023-ban mintegy 4,3 milliárd forint áll rendelkezésre a Nemzeti Tehetség Programban a tehetségek támogatására. Ebben az évben az NTP rendszere sok szempontból megújul azzal a céllal, hogy átláthatóbbá és az eredményei mérhetőbbé váljanak. A tehetségek azonosítása egységes szempontok alapján történik azért, hogy a lehető legtöbb fiatal elérhető legyen. Végig lehet követni útjukat, melynek végén mérhető tehetségük hasznosulása, összekötve őket a felvevő területekkel. Ezeknek a szempontoknak a megvalósítására idén pilot programot vezetünk be, majd 2024-től egy mindenki számára nyitott rendszer jöhet létre.

Részletek
„Köbüki” tehetséggondozó tanári ösztöndíj 2023
2023-08-22

A Kulturális és Innovációs Minisztérium a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelővel együttműködésben a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2023-2024. évi cselekvési programja alapján nyílt pályázatot hirdet tehetséggondozó pedagógusok, oktatók támogatására.

Részletek