2022-05-19

Tehetség a családban

2022. május 15-én, a Család Nemzetközi Napján elindult a Nemzeti Tehetség Központ új weboldala.

Tehetség a családban

tehetsegacsaladban.hu oldalon a tehetséges gyermeket nevelő szülők találnak számukra hasznos tartalmakat. 

A portált azzal a céllal hozta létre a Nemzeti Tehetség Központ, hogy általa közvetlenül is támogatni tudja azokat a családokat, amelyek tehetséges gyermeket nevelnek. A tehetségkibontakozás folyamata sokszor nehézségekkel teli, melyben a támogató szakemberek (tanárok, edzők) mellett a családoknak is kiemelt szerep jut, e két csoport együttműködése a siker záloga. A Nemzeti Tehetség Központ saját eszközeivel igyekszik ezt segíteni, így a most indult honlapon található felület kitöltésével a szülők maguk is elkészíthetik gyermekük tehetségprofilját.  

A portálon olyan érdekes és hiánypótló cikkek, összefoglalók is megtalálhatóak, amelyek a tehetségsegítés szakmai eredményeit a szülők számára hasznosítható, gyakorlatba átültethető módon mutatják be.  Emellett olyan izgalmas témákkal is foglalkoznak, amelyek a köznapi életben is felbukkannak, de a tehetségeket erőteljesen érintik, mint például a motiváció vagy az imposztor szindróma. 

A portálon olvashatnak interjúkat tehetséget nevelő családokkal, akik tapasztalatikat is megosztják, de térképes kereső segítségével bemutatják az országban található Minősített Tehetséggondozó Műhelyeket és Pedagógiai Szakszolgálatokat, ahova a szülők és gyermekeik egyaránt fordulhatnak, tehetségfejlesztési témákban segítséget kaphatnak.  

 

További híreink
Kecskeméten jó tehetséges fiatalnak lenni
2022-11-06

A helyi közösségek nélkülözhetetlen tehetségtámogató szerepére hívja fel a figyelmet a Nemzeti tehetség program novemberben, amely immár harmadik éve tematikusan a helyi tehetségtámogatás hónapja. Idén Kecskemét kerül a fókuszba, mint Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal tavaly elismert település.

Részletek
Tehetségbarát Önkormányzatok
2022-10-28

Tehetségbarát Önkormányzatok azok a települések, amelyek kiemelkedő módon járulnak hozzá a tehetséges fiatalok támogatásához.

Részletek
A Minősített Tehetséggondozó Műhely program mintegy 800 mentorált tanulót ért el
2022-10-17

Magyarországon már több mint negyven Minősített Tehetséggondozó Műhely van, a program 2015. évi indulása óta mintegy 800 mentorált tanulót ért el – mondta Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten, a Közép-magyarországi ASZC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola által szervezett szakmai verseny megnyitóján.

Részletek