2022-05-19

Tehetség a családban

2022. május 15-én, a Család Nemzetközi Napján elindult a Nemzeti Tehetség Központ új weboldala.

Tehetség a családban

tehetsegacsaladban.hu oldalon a tehetséges gyermeket nevelő szülők találnak számukra hasznos tartalmakat. 

A portált azzal a céllal hozta létre a Nemzeti Tehetség Központ, hogy általa közvetlenül is támogatni tudja azokat a családokat, amelyek tehetséges gyermeket nevelnek. A tehetségkibontakozás folyamata sokszor nehézségekkel teli, melyben a támogató szakemberek (tanárok, edzők) mellett a családoknak is kiemelt szerep jut, e két csoport együttműködése a siker záloga. A Nemzeti Tehetség Központ saját eszközeivel igyekszik ezt segíteni, így a most indult honlapon található felület kitöltésével a szülők maguk is elkészíthetik gyermekük tehetségprofilját.  

A portálon olyan érdekes és hiánypótló cikkek, összefoglalók is megtalálhatóak, amelyek a tehetségsegítés szakmai eredményeit a szülők számára hasznosítható, gyakorlatba átültethető módon mutatják be.  Emellett olyan izgalmas témákkal is foglalkoznak, amelyek a köznapi életben is felbukkannak, de a tehetségeket erőteljesen érintik, mint például a motiváció vagy az imposztor szindróma. 

A portálon olvashatnak interjúkat tehetséget nevelő családokkal, akik tapasztalatikat is megosztják, de térképes kereső segítségével bemutatják az országban található Minősített Tehetséggondozó Műhelyeket és Pedagógiai Szakszolgálatokat, ahova a szülők és gyermekeik egyaránt fordulhatnak, tehetségfejlesztési témákban segítséget kaphatnak.  

 

További híreink
40 pedagógus kapott „Kiváló versenyfelkészítő” díjat!
2022-06-24

Az immár hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny „Kiváló versenyfelkészítő” díjkiosztó ünnepségén az okleveleket a Nemzeti Tehetség Központ képviseletében dr. Lantos Krisztina ügyvezető, az Oktatási Hivatal részéről Pongrácz László főosztályvezető, valamint a Kulturális és Innovációs Minisztérium részéről Krekuska Róbert osztályvezető adták át.

Részletek
Sikerrel zárult a START Program – Vállalkozásösztönzési projektek kapnak támogatást
2022-06-13

Eldőlt, mely két csapat fordíthatja a vállalkozásfejlesztő START Program további 5.000.000 Ft támogatását vállalkozása beindítására. 19 innovatív ötlet került be a fiatalok induló vállalkozásának létrehozását támogató START ösztöndíjprogramba, melyet a Nemzeti Tehetség Központ a Design Terminal szakmai támogatásával indított. A résztvevők az anyagi támogatás mellett intenzív képzést és mentorálást is kaptak, a 6 képzési alkalomból álló program most ért véget a Demo Day-jel.

Részletek
Önismereti és játékos csoportfoglalkozásokkal telt a tari Kodály Zoltán Általános Iskola tehetségnapja
2022-06-07

A Matehetsz a Nemzeti Tehetség Program támogatásával idén év elején „Komplex tehetséggondozó intézménytámogatási pilot program”-ot indított el. A projekt az utóbbi évek szakmai tapasztalataira építve, valamint a következő projekt tehetségtámogató tevékenységeinek előkészítésében öt általános iskolában valósul meg. 

Részletek